Persbericht van donderdag 20 mei 2004

Eindhoven 20-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden voor mishandeling

Een man van 34 jaar uit Eindhoven is donderdagochtend rond 2.00 uur aangehouden in zijn woning in Eindhoven-Stratum. Hij had kort daarvoor bij een ruzie in het huis zijn 32-jarige vriendin geslagen en haar keel dichtgedrukt. De man is door de gewaarschuwde politie aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte van inbraak aangehouden

In zijn woning in Eindhoven-Woensel-Noord is woensdagmiddag rond 12.45 uur een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij heeft ingebroken in een berging in het flatgebouw waar hij woont. De huurder van die berging deed dinsdag bij de politie aangifte nadat er het afgelopen weekeinde bij een inbraak enkele zakflessen whisky en enkele dozen parket uit zijn berging waren weggehaald. De gedupeerde huurder waarschuwde woensdag de politie toen hij enkele gestolen spullen in een andere berging zag staan. Die wordt gehuurd door de 32-jarige verdachte. Ook in zijn woning vond de politie gestolen spullen terug. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Helmond: Aanhouding na overlast

Een 20-jarige man uit Helmond is woensdagavond rond 21.30 uur aangehouden op de Icarusstraat. Bij de politie was de melding binnengekomen dat een groep jongeren daar overlast veroorzaakte met autos en brommers. Toen agenten ter plaatse kwamen, waren er nog zon 15 jongeren op het plein. Ze hadden enkele kratten bier bij zich. Omdat twee autos op de stoep stonden geparkeerd, schreven de agenten bekeuringen uit. De 20-jarige man bleef vervolgens overlast veroorzaken en de agenten beledigen, waarop hij werd aangehouden. Na verhoor op het bureau is hij met een proces-verbaal weer heengezonden.

Helmond: Opgepakt voor mishandeling

In zijn woning in Helmond-West is woensdag rond 20.00 uur een 40-jarige man aangehouden. Hij had tijdens een ruzie in het huis zijn 27-jarige vriendin mishandeld. Zij had de politie gebeld en die heeft de man opgepakt. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Gemert: Aangehouden na vernielen ramen

Twee 25-jarige mannen uit Gemert en een 22-jarige man uit De Mortel zijn donderdagochtend rond 1.45 uur aangehouden op de Sint Josephstraat. Ze zouden kort daarvoor betrokken zijn geweest bij het vernielen van enkele ramen van een horecazaak op de Heuvel. De eigenaar had de politie gebeld en is samen met de agenten achter de verdachten aangegaan. Die liepen op dat moment op de Sint Josephstraat, waar ze werden opgepakt. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Waalre: Opgepakt voor bedreigen agent met vuurwapen

Een 25-jarige Eindhovenaar is woensdagavond rond 18.45 uur aangehouden op de Heistraat in Waalre. Bij de politie was de melding binnengekomen dat een aantal mannen bij de nabijgelegen vijver rondliep, waarvan er één een vuurwapen bij zich had. Toen de agenten ter plaatse kwamen, richtte de 25-jarige man een wapen op één van de agenten. Deze trok zijn dienstwapen en sommeerde de man het vuurwapen te laten vallen. Deze gooide het toen op de grond. De Eindhovenaar is aangehouden en voor onderzoek in verzekering gesteld. Het wapen bleek een luchtdrukgeweer te zijn.

Geldrop: Opgepakt met valse kentekenplaten

Op de Sternstraat zijn woensdagavond rond 23.00 uur twee mannen aangehouden omdat ze in een auto met valse kentekenplaten reden. Surveillerende agenten zagen de wagen op de Wielewaal rijden met een kapot achterlicht. Op verzoek van de agenten stopte de bestuurder op de Sternstraat, waarna bleek dat er kentekenplaten op de auto zaten die bij een andere wagen horen. De twee inzittenden, een 19-jarige Eindhovenaar en een man van 21 jaar uit Breda, werden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Aanhouding na brandstichting bij politiebureau

Een 24-jarige man uit Westerhoven is donderdagochtend rond 2.30 uur aangehouden op de Venbergseweg in Valkenswaard. Surveillerende agenten zagen kort daarvoor op de Brouwerijdreef met hoge snelheid een auto rijden en gingen er achteraan. Tijdens het rijden deed de bestuurder de lichten van de auto uit. De agenten zagen de wagen vervolgens stilstaan op de Venbergseweg. Er stonden drie mannen bij. De 24-jarige man vertelde dat hij had gereden. Uit onderzoek bleek dat hij een rij-ontzegging had, waarop hij werd aangehouden. De auto werd in beslag genomen. Op het bureau blies de bestuurder een alcoholpromillage van 0,75. Hij kreeg in totaal drie processen-verbaal: voor rijden onder invloed, rijden met rij-ontzegging en rijden zonder verlichting. Terwijl de agenten in het bureau bezig waren met de afwerking van de zaak, waren de twee andere inzittenden van de auto buiten aan het wachten. Eén van hen, een 26-jarige man uit Luyksgestel, stak daarbij de brievenbus van het politiebureau in brand. Die bus hangt tegen de gevel van het bureau aan. Daarop is de man ook aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De andere man is met de drie processen-verbaal op zak weer heengezonden.

Veldhoven: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan De Speldenmaker zijn onder meer een tv, een dvd-speler en een computer weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend rond 1.00 uur. Aan de achterkant van het huis is de schuifpui opengebroken.

Veldhoven: Sigaretten weg bij inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Kruisstraat is een onbekende hoeveelheid sigaretten weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend rond 4.30 uur. Een ruit aan de voorkant van de zaak werd ingeslagen, waarna de rookwaar werd ontvreemd.

Bergeijk: Ramkraak

Een winkel aan de Molenakkers is donderdagochtend rond 4.00 uur doelwit geworden van een ramkraak. Met een auto werd de pui van de zaak kapot gereden, waarna in de winkel een aantal vitrines werd ingeslagen. Daaruit werden onder meer mobiele telefoons en cameras weggehaald. De auto werd achtergelaten en de daders zijn er met de buit vandoor gegaan.