Politie Drenthe

Donderdag

Emmen 20-05-2004

Fietser breekt enkel
HAVELTE Woensdagmiddag heeft bij een aanrijding een 72-jarige inwoner van Joure een enkel gebroken. De man fietste langs de Van Helomaweg. Bij de kruising met de Dorpsstraat zag de chauffeur van een autobus, een 37-jarige inwoner van Rolde, die bezig was af te slaan, de fietser over het hoofd. De fietser kwam tussen de bus en de trottoirband terecht. Hij kwam te vallen en brak een enkel, waarna hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Motorrijder onderuit
GEESBRUG Een 20-jarige motorrijder uit Linde is woensdagavond behoorlijk gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Witte Menweg. De man schoot in een bocht rechtdoor, schampte daarbij een lantaarnpaal en ging onderuit. Hij is met fracturen aan armen, schouder en benen overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen.

Onder invloed
ASSEN Een 22-jarige man uit Assen werd in de nacht van woensdag op donderdag gepakt met teveel drank op. Hij reed met zijn bromfiets over de Overcingelaan en trok de aandacht van de politie omdat zijn passagier geen helm droeg. Hij blies aan het bureau 0.7 promille. Snelrecht werd toegepast.

HOLLANDSCHEVELD Een 32-jarige inwoner van Hollandscheveld is afgelopen nacht aangehouden, nadat hij onder invloed een bromfiets bestuurde, daarbij een aanrijding veroorzaakte en er lopend vandoor ging. De man reed zonder licht met zijn bromfiets over de Blekberstraat en botste tegen een auto, bestuurd door een 21-jarige inwoonster van Geesbrug, die over Het Hoekje reed. De man ding er lopend, met de bromfiets aan zijn hand, vandoor. Toen de bestuurster van de auto hem tegen wilde houden, werd ze tegen de grond gewerkt en kreeg ze een paar forse klappen tegen het hoofd. De man werd even later door de politie op de Doorsnijding aangehouden. Hij blies aan het bureau bijna 1.3 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake de mishandeling en het rijden onder invloed. Hij blijft gedurende het onderzoek ingesloten.

COEVORDEN Omdat de verlichting van zijn auto niet volledig werkte, werd in de nacht van woensdag op donderdag een 25-jarige bestuurder uit Dalen op de Stationstraat gecontroleerd en vervolgens aangehouden. Bij de controle bleek dat de man in een auto reed, terwijl hij teveel gedronken had. Hij blies aan het bureau 0.85 promille. Snelrecht werd toegepast.

ODOORN Bij een controle op de N34, werd in de nacht van woensdagnacht een 32-jarige autobestuurder uit Enschede gecontroleerd en aangehouden. De man had teveel drank op. Hij blies later 0.9 promille. Omdat dit de tweede keer was binnen 5 jaar, kreeg hij van justitie direct een boete opgelegd van 480,- euro.

Diefstal auto
ASSEN Een 28-jarige inwoner van Assen deed woensdagavond aangifte van diefstal van zijn auto. Hij had deze geparkeerd op de parkeerplaats van het Apollopad. Toen hij later met de auto weg wilde, bleek deze gestolen te zijn. Hij acht het niet uitgesloten dat hij per ongeluk de sleutel in het portierslot heeft laten zitten. Het betreft een grijze Fiat Uno.

Diefstal lood
ASSEN Tussen dinsdagmiddag en woensdagmorgen is vanaf een in aanbouw zijnde woning aan de Van Heuven Goedhartlaan ongeveer 12 meter lood gestolen. De aan de woning zittende loodlap is nagenoeg geheel verdwenen. De schade wordt geschat op ruim 1000,- euro.

Inbraak in woningen
GASSELTERNIJVEEN Woensdag overdag is er ingebroken in een woning aan de Kruisstraat. Hierbij is veel beeld- en geluidsapparatuur meegenomen. Ook worden er diverse sieraden vermist. De 27-jarige eigenaar moet nog inventariseren wat er precies weg is. De daders waren binnengekomen door het forceren van een deur.

ASSEN Bij een inbraak in een woning aan de Lekstraat werden woensdag overdag een aantal kristallen beeldjes, enkele sieraden, en wat thee- en handdoeken gestolen. Een groot gedeelte van de woning was doorzocht. De daders zijn in de woning gekomen door het forceren van een deur. Een inventarisatie moet uitwijzen hoeveel er weg is en wat de schade bedraagt.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot zaterdagmorgen 22 mei om 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl