Politie Twente

Persberichten Politie Twente
Donderdag 20 mei 2004
Kadir Yildirim 053-4555588

Vijf aanhoudingen bij oogsten hennep

De politie Twente heeft woensdag 19 mei een hennepkwekerij in Haaksbergen opgerold.

Haaksbergen

Op woensdag 19 mei rond 16.00 uur heeft de politie Twente een professionele hennepkwekerij in Haaksbergen opgerold. De politie kreeg rond 14.30 uur een melding binnen van stankoverlast vanuit een pand aan de M.A. de Ruyterstraat in Haaksbergen. Toen de politie ter plaatse kwam rook het inderdaad naar hennep. Hierop werd besloten om direct in te grijpen. Na geklop werd niet opengedaan en de politie forceerde de voordeur. Eenmaal binnen trof de politie vijf verdachten aan die aan het oogsten waren. Alle verdachten zijn op heterdaad aangehouden en ingesloten. In totaal trof de politie 1577 planten aan. Volgende spullen zijn ter vernietiging in beslag genomen: 44 zakken potaarde, 10 groeimiddelen, 4 grote watercontainers van 1000 liter, 80 lampen, diverse ventilatoren en 80 trafo's. Essent onderzoekt of de verdachten illegaal elektriciteit hebben afgetapt. De verdachten hadden het pand gehuurd om een houtbewerkingbedrijf voor meubels te vestigen. De verdachten zijn in de leeftijd van 31, 35, 40, 41 en 62 jaar. Ze komen allen uit Almelo (04-062055).

Aanhouding na tanken zonder betalen

De politie Twente heeft een 36 jarige man uit Vriezenveen aangehouden voor tanken zonder betalen.

Vriezenveen

De politie Twente heeft op 19 mei 08.30 uur een 36 jarige man uit Vriezenveen aangehouden. Dit omdat hij op 27 april bij een tankstation aan de Handelsweg in Vriezenveen eerst had getankt en vervolgens was weggereden zonder te betalen. Op basis van informatie van oplettende caissière die het kenteken had genoteerd kon de man buiten heterdaad worden aangehouden. Vermoedelijk heeft de man vaker dit soort delicten gepleegd. Dit wordt onderzocht (04-051990).

Man door het lint
Na een vechtpartij aan de Molenplein heeft de politie één verdachte aangehouden.
Enschede
Een fietser op het Stationsplein in Enschede attendeerde woensdag 19 mei rond 16.00 uur de politie op het feit dat twee mannen op het Molenplein aan het vechten waren. Ter plaatse waren inderdaad twee mannen, in de leeftijd van 31 en 41 jaar uit Enschede, over en weer aan het slaan. De politie trok de beide mannen uit elkaar. De 41 jarige had een bloedende wond aan zijn arm en verklaarde dat de 31 jarige man hem met een bierfles had bedreigd. Het gezicht van de 31 jarige man was onder het bloed en hij verklaarde net andersom. De 31 jarige man ging door het lint, liep op een gegeven moment weg en kwam met een slagersmes weer terug. De agenten pakten het mes af en de 31 jarige werd aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten. Waarom de mannen ruzie kregen is niet geheel duidelijk. De politie onderzoekt de zaak (04-062086).

Twee jongens aangehouden voor inbraak

De politie Twente heeft op woensdag 19 mei twee jongens uit Enschede aangehouden voor inbraak.

Enschede

Op woensdag 19 mei heeft de politie in Enschede twee jongens in de leeftijd van 15 en 17 jaar buiten heterdaad aangehouden. Na een onderzoek is gebleken dat de jongens op 22 april in een school aan de Vlierstraat hebben ingebroken. Bij deze inbraak zouden ze drie TFT-computerschermen hebben gestolen. De jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten (04-049507).

Aanhouding na bedreiging

Een 42 jarige man uit Almelo is aangehouden voor bedreiging

Almelo
De politie Twente heeft woensdag 19 mei een 42 jarige man uit Almelo aangehouden wegens bedreiging. De man bezocht tegen de avond zijn ouders aan de Hoornbladstraat en begon de deur van de berging te vernielen. Bovendien bedreigde hij zijn ouders. Dit omdat de man graag bij zijn ouders wilde wonen maar zijn de ouders dit weigerden. Gezien het feit dat de man onder invloed van alcohol was is hij aangehouden en ingesloten. Het betreft hier een vorm van huiselijk geweld. De politie zal andere hulpverleningsinstanties inlichten om deze mensen te helpen (04-062208).
Twee meisjes aangehouden voor inbraak
De politie Twente heeft dinsdag 18 mei twee meisjes aangehouden wegens inbraak.

De politie Twente heeft dinsdag 18 mei om 21.30 uur twee meisjes uit Enschede aangehouden. De meisjes zijn allebei 16 jaar en worden verdacht van inbraak. De politie kreeg dinsdag 18 mei rond 21.00 uur een melding binnen waarbij verzocht wordt om te komen naar een basisschool aan Het Lang in Enschede. Daar zou een beveiligingsmedewerker twee meisjes hebben aangehouden. Ter plaatse bleek de beveiligingsmedewerker een alarmmelding te hebben gekregen van de school. Toen hij arriveerde hoorde hij dat een deur aan de achterzijde van de school dichtklappen. Hij zag toen de twee meisjes wegrennen. Na een korte achtervolging heeft hij de meisjes kunnen aanhouden. De twee meisjes zijn vervolgens aan de politie overgedragen. Uit het onderzoek bleek dat de meisjes, vermoedelijk met hulp van derden, via een bovenraam, de school zijn binnen gekomen. Uit verschillende lokalen hebben de meisjes 1 videorecorder, 2 radio's, 1 zonnebril, 4 computerkasten en 2 koptelefoons gestolen. Vermoedelijk hebben de meisjes ook hier hulp gekregen van derden. De politie heeft de zaak in onderzoek (04-061715).

Fietser geschept

Aan de Sluitersveldssingel in Almelo is een fietser geschept.

Almelo

Op woensdag 19 mei rond 22.00 uur is een 15 jarige jongen uit Almelo geschept door een auto. Dit gebeurde op de Sluitersveldssingel in Almelo. De jongen stak met zijn fiets zonder te kijken de weg over. Hij wilde naar het tankstation aan de overzijde van de weg. Zijn vriend stopte wel omdat een auto van links naderde. Het slachtoffer zag de auto niet en stak over waarna hij werd geschept. Als gevolg van de klap vloog het slachtoffer over de motorkap en raakte daarbij de voorruit. Met verschillende verwondingen is hij overgebracht naar het ziekenhuis (04-062275).

Inbraak in Almelo

Veel goederen weggenomen bij inbraak in een woning aan de Roerdomp in Almelo.

Almelo

Bij een inbraak in een woning aan de Roerdomp in Almelo hebben onbekenden veel spullen weggehaald. De aangifte werd gedaan door de 49 jarige bewoner van de woning. Waarschijnlijk is men de woning via de garagedeur binnengekomen. Omdat de garagedeur gestolen was heeft men vermoedelijk valse sleutels gebruikt. Eenmaal binnen werden verschillende sieraden weggenomen, waaronder een gouden ring met de inscriptie 3-8-57. Verder mist de bewoner een Sony digitale fotocamera, contant geld uit een spaarpot en sigaretten. De Technische Recherche onderzoekt de zaak (04-061759).

Inbraak: 14 mobieltjes weg

Bij een inbraak in een bedrijf in Hengelo zijn 14 mobieltjes gestolen

Hengelo

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo zijn 14 mobieltjes gestolen. De inbraak heeft in de ochtend van 19 mei plaatsgevonden. De aangifte werd gedaan door een 34 jarige medewerker/eigenaar uit Apeldoorn. Om het bedrijf binnen te kunnen komen hebben de inbrekers een toegangsdeur ingetrapt. Verschillende getuigen hebben op het genoemde tijdstip twee onbekende mannen rond het betreffende bedrijf gezien. De gestolen mobieltjes zijn van het merk Nokia: types 6310i, 3330 en 3310. Ook mist het bedrijf twee laser afstandsmeters van het merk Leica. De totale schade wordt nog geïnventariseerd. De Technische Recherche van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld (04-061780).

Jongen steelt geld van baas

Een 17 jarige man uit Hengelo steelt met regelmaat geld van de baas.

Hengelo

Op woensdag 19 mei om 18.00 uur heeft de politie Twente een 17 jarige man uit Hengelo aangehouden. De man was parttime werkzaam bij een bedrijf aan de Landmansweg in Hengelo. De eigenaar van het bedrijf, een 38 jarige man uit Hengelo, verklaarde dat hij sinds december 2003 al met regelmaat geld miste uit zijn portefeuille. De weggenomen bedragen schommelden tussen 60 en 200 Euro per week. Naar aanleiding van deze diefstallen heeft de eigenaar een camera in het kantoor geplaatst. Op woensdag 19 mei heeft deze camera vastgelegd hoe de 17 jarige verdachte geld uit de portefeuille wegneemt. De verdachte bekende na het zien van de beelden. De politie heeft de zaak in onderzoek (04-062181).

---- --