Ingezonden persbericht

DICHTER VAN HET JAAR

Wanneer maandwinnaars van het afgelopen seizoen in Delft bij elkaar komen om met lettergrepen elkaar de loef af te steken , is dat niet minder dan een literair cadeautje. Het onderstreept nogmaals hoe verschillend en veelzijdig poëzie kan zijn, zowel naar inhoud als naar voordracht. Elke dichter met eigen stijl en uitstraling.
Het ging dan ook niet meer over kwaliteit van de lettergrepen, want dat was al bewezen, maar om de subjectieve beleving van ons gewaardeerd publiek. Wie van de genomineerden was de favoriet? De jaarprijs ging tenslotte naar SVEN ARIAANS, die via de Jambe-Award 2003-2004 met de eer ging strijken, en daarmee naast de toffee, oorkonde, bloemen en een fles spraakwater, een optreden op het Bram Roza Festival heeft verworven. ( zie: www.dichterbijdemolen.nl )

Sven Ariaans, podiumdichter pur sang, schrijft epische rap, verhalen verpakt in ritme en rijm. Tijdens zijn optredens gebruikt hij de toegevoegde waarde van de instrumenten die poëzie op papier per definitie ontberen: intonatie, mimiek en timing. Hij won de eerste Nederlandse poëzieslag in Festina Lente op 14 juli 1998 en in 1999 de jaarlijkse Grande Finale van hetzelfde evenement. Daarna trad hij op van Alkmaar tot Arnhem en van Groningen tot Gent. Stond in popzalen als Paradiso, 013, het Paard en Doornroosje, droeg voor op de Uitmarkt, Poetry International en het Lowlandsfestival. Won poetryslams in o.a. Amsterdam, Rotterdam, Zaandam, Eindhoven, Arnhem, Nijmegen, Maastricht, Breda en Brussel.

Ik ben erg blij met de titel dichter van het jaar , hoewel ik van mening ben dat poëzie eigenlijk nooit een wedstrijd kan zijn. Zelf heb ik ook genoten van de optredens van de anderen, met name van Job Degenaar, Naffis Nia en Marie Anne de Rooij die gedichten van Lorca zong. Bij deze zou ik het publiek zelf willen uitroepen tot voornaamste winnaar. Het was een mooie middag.

Opnieuw een prima seizoen dus voor ons podium, dat volgend jaar voor het tiende jaar present zal zijn. Dankzij de dichters, dankzij ons trouwe publiek.
Kijk voor alle informatie over Literair Café Jambe op: www.jambedelft.com

www.jambedelft.com

http://www.dichterbijdemolen.nl/

_________________________
Met vriendelijke groet

Henriette Faas, voorzitter

Stichting Jambe Delft

Tel. 06 143 55 433

info@jambedelft.com

http://www.jambedelft.com