Politie Zuid-Holland-Zuid

20/5 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-05-2004 - Persberichten district I

AUTODIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op woensdag 19 mei een 17-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden. De politie had een melding gekregen dat er iemand met hoge snelheid met een gestolen auto op de Romboutslaan reed. Agenten troffen de gestolen auto hier aan, maar de bestuurder was weg. Na een tijdje liep de 17-jarige jongen op de auto af. Toen hij uiteindelijk weg wilde rijden, is hij aangehouden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij is in verzekering gesteld en zal op vrijdag 21 mei worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- Op diverse plekken in Dordrecht heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie verkeerscontroles gehouden. Er werd gecontroleerd op onder meer op snelheid, het dragen van autogordels en de helm. In totaal werden 1212 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 41 mensen bekeurd: 26 voor het niet dragen van de autogordels, één voor het niet dragen van de helm, 11 voor te hard rijden, twee voor rijden door rood licht en één bromfietsers wegens een oud kenteken.

VUURWAPENS IN BESLAG GENOMEN
DORDRECHT- Een 36-jarige man uit Dordrecht is op woensdag 19 mei aangehouden. De politie doorzocht de woning van de verdachte op grond van de wet wapens en munitie. Er werden twee vuurwapens, twee patronenhouders en patronen aangetroffen. Ook werd er een zakje met vermoedelijk drugs gevonden. Dit is allemaal in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op woensdagavond 19 mei is een 36-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht door de politie aangehouden. De man was bij een tankstation aan de Nijverheidsweg tegen een benzinepomp aangereden en was vervolgens weggereden. De man kon even later aan het Backertplein worden aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

MAN GEWOND
DORDRECHT- Een 28-jarige man uit Dordrecht is op woensdag 19 mei gewond geraakt nadat iemand een mes naar hem had gegooid. Dit gebeurde op de Merwelanden. De man wilde een ruzie tussen twee mensen sussen waarna één van hen een mes in de richting van het slachtoffer gooide. De man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt de zaak.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ZWIJNDRECHT- Het rijbewijs van een 47-jarige vrouw uit Zwijndrecht is ingevorderd op donderdag 20 mei. De vrouw reed met haar auto over de rijksweg A-16 ter hoogte van Hendrik- Ido- Ambacht. Ze reed hier 153 kilometer per uur terwijl 100 kilometer per uur is toegestaan. Naast deze bekeuring werden nog twaalf mensen bekeurd voor te hard rijden en/of gevaarlijk rijden. De controle gebeurde met een zogenaamde VROS (Video Registratie Onopvallende Surveillance) auto.

INBREKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 33-jarige man uit Dordrecht is op donderdag 20 mei aangehouden. De man had ingebroken bij een woning aan de Heinsiusstraat. De man was er op de fiets van door gegaan. De politie trof de inbreker op de Brouwersdijk aan. Hij wilde allerlei spullen in een kledingcontainer stoppen. Ook lagen er diverse bankpasjes op de grond. De man is meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de fouillering werd een zilveren horloge aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld.

DIEFSTAL MET GEWELD
DORDRECHT- Een 21-jarige man uit Dordrecht is op woensdag 19 met geweld van zijn mobiele telefoon beroofd. Dit gebeurde aan de Singel. De man kreeg een klap in zijn gezicht en werd van achteren beet gepakt. Hij werd diverse malen geschopt en geslagen. Vervolgens pakte ze zijn telefoon af. Het slachtoffer heeft meteen de politie via 112 gebeld. Twee jongens van respectievelijk 17 en 20 jaar konden door de politie worden aangehouden. Ze zijn beiden in verzekering gesteld.