Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 20 mei

Alkmaar 20-05-2004 - 16.00 uur

Bestelwagen gestolen

Alkmaar, woensdag 19 mei 2004.

Woensdagmorgen werd een bestelwagen gestolen vanaf de Herenweg. De bestuurder had de auto daar omstreeks 06.30 uur geparkeerd. Toen hij een kwartier later terug kwam bleek het voertuig te zijn verdwenen. Het betreft een auto van het merk Hyundai, type H100. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken 71-VS-KP. In de auto lagen een grote hoeveelheid leren riemen met een totale waarde van ruim 20.000 euro.

Man aangehouden na belediging agente

Alkmaar, woensdag 19 mei 2004.

Woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur werd een37-jarige Alkmaarder aangehouden op de Irisstraat. De man had kort daarvoor een agente beledigd op de Helderseweg. De man uitte een aantal seksistische beledigingen toen de agente in gesprek was met een automobilist. Toen de verdachte werd medegedeeld dat hij was aangehouden rende hij weg. Na zijn aanhouding werd hij overgebracht naar het politiebureau.

Man mishandeld

Alkmaar, woensdag 19 mei 2004.

Woensdagavond is een 42-jarige Alkmaarder gewond geraakt bij een vechtpartij voor zijn woning aan de Grevelingen. De man werd door twee mannen geschopt en geslagen en in zijn oog gestoken. Hij is voor de behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.Eén van de daders werd herkend als een 19-jarige Alkmaarder. Deze man meldde zich kort na het incident aan het politiebureau om aangifte te doen van discriminatie. Hij is daar aangehouden. De identiteit van de tweede dader is op dit moment nog niet bekend. Aanleiding van de mishandeling is een oude ruzie tussen familieleden van het slachtoffer en de dader.

Dronken autobestuurders raken rijbewijs kwijt.

Alkmaar/Bergen, donderdag 20 mei 2004.

In de nacht van woensdag op donderdag moesten twee autobestuurders hun rijbewijs inleveren. Rond 01.30 uur controleerden agenten een 50-jarige bestuurder van een personenauto uit Krommenie. Hij reed over de Kennemerstraatweg in Alkmaar en blies 570 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Een hoeveelheid waarbij het rijbewijs van de bestuurder wordt ingevorderd. Datzelfde overkwam een 46-jarige bestuurder van een auto uit Bergen. Hij reed over de Jaap Weijandweg en blies 645 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.