Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 20 mei

Hoorn 20-05-2004 - 16.00 uur

Dronken autobestuurders raken rijbewijs kwijt

Hoorn, woensdag 19 mei 2004.

Woensdagavond zag de bestuurder van een personenauto een vrouw als bestuurder van een personenauto rijden over de Vollerswaal. De vrouw reed onzeker, slingerde en veroorzaakte een bijna aanrijding. Via zijn mobiele telefoon stelde de getuige de politie in kennis. Deze hielden de vrouw staande. Het bleek dat zij alcohol had gedronken. Zij blies 965 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd haar rijbewijs ingevorderd.

Later die nacht werd een 37-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij reed als bestuurder van een personenauto over de Grote Oost. Bij controle bleek dat ook deze bestuurder alcohol had genuttigd. Hij blies740 ug/l. Ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. Ook hier was sprake een dermate hoge alcoholgebruik dat het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Inbraak kantoorpand

Hoorn, donderdag 20 mei 2004.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een kantoorpand aan de Geldelozeweg. Men kwam in het bedrijfspand door het vernielen van een raam. Omdat men in het pand nog bezig is met de inrichting kon niet precies worden aangegeven wat door de inbrekers is weggenomen. In ieder geval worden een aantal zogenaamde flatscreen monitoren vermist.

Inbraak bedrijf

Andijk, donderdag 20 mei 2004.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Kadijkweg. Vermoedelijk is men in het pand gekomen door het forceren van één van de toegangsdeuren. Vanuit het bedrijf werden diverse soorten gereedschap, een kopieer/fax apparaat, een radio-installatie en computerapparatuur weggenomen. De waarde van de verdwenen goederen bedraagt ruim 10.000 euro.