Politie Zuid-Holland-Zuid

20/5 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

20-05-2004 - Persberichten district II

RIJDEN ONDER INVLOED
ALBLASSERDAM- Een 61-jarige man uit Alblasserdam is op woensdag 19 mei door de politie aangehouden. Dit vond plaats aan de Plantageweg. De man had een aanrijding veroorzaakt. Daarnaast bleek hij te veel alcohol op te hebben om te kunnen autorijden. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij wordt gedagvaard.

BRAND KRAANWAGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op woensdagavond 19 mei is er op de rijksweg A-15 een kraanwagen in brand gevolgen. De brandweer had de korte maar felle brand snel onder controle. De brand was ontstaan doordat de brandstofslang in de motor was gesprongen. De kraanwagen stond op een stuk van de rijksweg waar een wegversmalling is. Het verkeer is enige tijd omgeleid. Rondom 05.00 uur werd de weg weer vrij gegeven voor het verkeer.

AANHOUDING
ALBLASSERDAM- Een 44-jarige man uit Bergen op Zoom is op donderdag 20 mei aangehouden door de politie. Bij de afslag van de rijksweg A-15 hielden agenten de man staande. De man vertelde direct dat hij geen rijbewijs had en dat de auto niet verzekerd was. Vervolgens gedroeg de man zich nogal haastig en zie dat hij wel naar de politie in zijn woonplaats ging. De man stapte zijn auto in en ging er met hoge snelheid van door. De man reed met zon 170 kilometer per uur in de richting van Dordrecht. Bij de Drechttunnel konden de agenten hem uiteindelijk aanhouden omdat de motor van de auto stuk was. Bij de aanhouding werd pepperspray ingezet omdat de verdachte niet wilde voldoen aan een vordering van een agent. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
GORINCHEM- Een 20-jarige man uit Gorinchem is doorgereden nadat hij betrokken was geweest bijeen aanrijding aan de Mollenburgseweg. De man haalde hier een bromfietser in, maar raakte met zijn auto de 17-jarige bromfietser uit Gorinchem. De jongen en een meisje wat achterop zat, kwamen hierdoor ten val. Ze raakte beiden licht gewond. De brommmer is total loss. De politie heeft de man even later aan kunnen houden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.