"Nederlandse" eerste dag Concours Hippique Eindhoven

Eindhoven - Het publiek was massaal toegestroomd om te genieten van topsport aan de Karpendonkse Plas waar vier dagen lang het Internationaal Concours Hippique wordt georganiseerd. De Nederlanderse ruiters waren zeer nadrukkelijk aanwezig en wonnen alle internationale rubrieken. De openingswedstrijd, De Eindhovens Dagblad Prijs, werd overtuigend gewonnen door Peter Geerink (40 jaar, Gelselaar) met de 11-jarige merrie Norit Loretta met 0 strafpunten in 58.74 seconden. Ook de tweede plaats was voor een Nederlander. Kevin van den Nieuwenhuyzen (Tilburg) reed ook een foutloos parcours met de 8-jarige ruin October, maar was ruim twee seconden (61.31) langzamer als zijn landgenoot.
De kwalificatiewedstrijd, de NRE Prijs, voor de Grote Prijs op zaterdag werd gewonnen door de Derby winnaar van 2001 Leopold van Asten (27, Duizel) met zijn 12-jarige merrie VDL Groep Think Twice II. De tweede plaats ging naar de tweevoudige wereldbeker winnaar (1990, 1991) en voormalig Europees kampioen (1989) John Whitaker (49)uit Groot Britannië. Voor deze gelegenheid zadelde hij de 10-jarige hengst Gem of India.
De derde internationale rubriek (Thoroughbred Software Prijs), een kwalificatie voor de Derby op zondag, werd een overwinning voor de 29-jarige amazone Angelique Hoorn (Wanneperveen) met haar 13-jarige merrie Exquis Rodenburgh's Nevada.

De goede sport werd omlijst door een gevarieerd progamma zoals Ladies Day, de Koetsentocht door de stad Eindhoven en de Europese Kampioenschappen voor Jack Russells.

Internationaal Concours Hippique Eindhoven 2004

cheindhoven@hotmail.com