Ingezonden persbericht

Oprichting van Belangenvereniging voor Hypotheekhouders

Attentie: Makelaars, ASS. tussenpersonen, Geldverstrekkers , de VEH en zelfs de Overheid

HOORN, 20040520 -- De gevestigde Orde profiteert van de door idiote huisprijsstijgingen, veroorzaakte scheefgroei. Alle kosten van het traject huis aan/verkoop zijn evenredig gestegen. De periode van 1997-2202 zelfs 75% (Bron CBS). De Overheid blijft gewoon de verplichte 6%overdrachtsbelasting van de nieuwe aankoopprijs vragen! Waar was de VEH? Inplaats van te corrigeren, wordt de scheefgroei gehandhaafd door, weliswaar (meestal) iets goedkopere diensten, aan te bieden!


Bij de politiek gehoor gevonden daar ook het Nieuw Burger Wetboek o.a., artikel 17, beter nageleefd zou kunnen worden dan nu gebeurd.
Eerst als commercieel bedrijf geprobeerd deze scheefgroei te corrigeren, doch daar de markt niet genegen is betere en meer service te verlenen indien dit minder verdiensten inhoudt en de politiek, terecht niets kan met een commercieel bedrijf, NU de oprichting van deze blijkbaar broodnodige Belangenvereniging!
Alle ervaringen, werkwijze en aanvaringen als startend commercieel bedrijf zullen we, als doelstelling in de Belangenvereniging meenemen!
Wij willen graag alle huiseigenaren, die het met bovenstaande eens zijn, oproepen contact met ons op te nemen.Samen kunnen we veranderingen realiseren!
Uw aanmelding kunt u sturen naar:
BVH ( Belangenvereniging voor Hypotheekhouders)
Postbus 86,
1620 AB, Hoorn