Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Concours Hippique Eindhoven is Olympische kwalificatiewedstrijd

Eindhoven, 15 april 2004 Het Internationaal Concours Hippique Eindhoven, dat plaatsvindt van 20 tot en met 23 mei, is aangewezen als kwalificatiewedstrijd voor springruiters voor de Olympische Spelen in Athene dit jaar.

Ruiters die deelnemen aan de Grote Prijs van Eindhoven op zaterdagmiddag 22 mei, kunnen punten verdienen om zich te kwalificeren voor de Spelen.

Het concours hippique in Eindhoven is daarmee samen met het CHIO in Rotterdam dit jaar het enige paardensportevenement in Nederland dat een Olympische kwalificatie-wedstrijd heeft. De organisatie rekent dan ook op enkele grote namen bij de deelnemers. De Grote Prijs van Eindhoven levert ook punten op voor de selectie van ruiters die deel mogen nemen aan de Europese Kampioenschappen Springen 2005 in het Italiaanse San Patrignano.

Tijdens de Olympische Spelen van Sydney in 2000 wisten de Nederlandse springruiters Jeroen Dubbeldam en Albert Voorn medailles binnen te halen. Ze behaalden respectievelijk goud en zilver. De internationale paardensportbond (FEI) heeft een aantal wedstrijden in de wereld erkend als kwalificatie voor de Spelen in Athene in augustus van dit jaar. Na 30 juni wordt bekend gemaakt welke ruiters een ticket krijgen naar de Griekse hoofdstad.

c0a479.gif