Gemeente Den Helder

22-04-2004
Schatgraven in de Week van de Zee

Op donderdag 20 mei (hemelvaartsdag) start alweer de derde Week van de Zee. Tot en met zondag 30 mei staan de Schatten uit Zee centraal. Overal langs de Nederlandse kust worden activiteiten georganiseerd waarbij alle rijkdom uit zee aan bod komt: van vis in de meest letterlijke betekenis tot archeologische vondsten, het vrijheidsgevoel en strandafval.
Met deze week willen de initiatiefnemers (de Vereniging Kust en Zee, Ecomare en EUCC) aandacht vragen voor het belang van een duurzame ontwikkeling en beheer van onze kust en zee.

Ook in Den Helder is momenteel een aantal organisaties al hard aan het werk met de ontwikkeling van leuke en interessante activiteiten. Zo kunnen wij u vast melden dat de Waddenvereniging een fietstocht Zee en natuur en een Luilak wadexcursie organiseert. De openbare bibliotheek verzorgt een lezing over zeezeilen en het Wereld Natuur Fonds presenteert een film over de zee. Maar ook bij het schelpen zoeken op het strand kunt u onverwachte Schatten uit Zee tegenkomen. Natuurlijk houden wij u via deze voorlichtingspagina op de hoogte van het programma tijdens de Week van de Zee en krijgt u tijdig alle informatie.