PERSBERICHT

Festival of Speed, Circuit Park Zandvoort, Hemelvaartsdag!

Snelheid, show en sensatie. Be there!

28 april 2004 - Het Festival of Speed is een begrip geworden en niet meer weg te denken uit de agenda van iedere autoliefhebber. Donderdag 20 mei 2004, Hemelvaartsdag is het weer zover. Het Festival of Speed bezoekt Circuit Park Zandvoort. Streetlegal auto's en motoren binden die dag op het Zandvoortse asfalt de strijd met elkaar aan over de traditionele dragrace-afstand van ¼ mijl. Een groots opgezet omlijstend programma met demonstraties, stunts maar ook vele 'doe-elementen' maakt dat het publiek zich op 20 mei geen moment hoeft te vervelen.

Het hoofdprogramma van het Festival of Speed wordt gevormd door de dragraces met streetlegal auto's en motoren. Een grote verscheidenheid aan tot het randje getunede bolides zal aan de start verschijnen. Hoeveel PK's ze ook hebben en hoe wild ze er ook uitzien, één ding hebben ze gemeen, ze moeten streetlegal zijn! Na een 'smoky burn out' wordt zo snel mogelijk de 402 meter lange strip afgelegd. Diegene die als eerste de finishlijn passeert is de winnaar en gaat door naar de volgende ronde. De snelste twee rijders maken aan het eind van de dag in een rechtstreekse confrontatie uit wie over de best getunede auto en de meeste 'speed' van het Festival beschikt. De wedstrijd op Zandvoort telt mee voor de Dutch Street Power Series, het officieuze Nederlands Kampioenschap Streetlegal Dragracen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de internetsite www.dodare.nl. De dragraces kunnen door het publiek van zeer dichtbij worden gevolgd

Het Festival of Speed is nog meer dan in het verleden een echt publieksevenement. Er is niet alleen van alles te zien, maar ook te doen! Demonstraties van echte dragracers, sensationele stunts, een burn out-competitie die het circuit in rook lijkt te doen oplossen en een spectaculaire drift-challenge zullen de aandacht van het publiek vasthouden. Een speciale attractie vormt het optreden van Michel Kooy met zijn Pyromaniac, een door een straalmotor aangedreven quad! Na het zien van zijn vuurspuwende optreden wordt duidelijk waarom zijn jet-quad het opschrift draagt 'this man needs medication'. Verder zal in een Show & Shine- competitie de mooiste auto van het evenement worden gekozen. En wat zijn mooie en snelle auto's zonder 'babes'? Dus kan door het publiek gestemd worden bij de verkiezing van de enige echte Miss DoDare! Voor de winnares ligt in de vorm van een vakantiereis een mooie prijs te wachten. Nog meer te genieten valt er bij een zogenaamde 'American Car Wash'! Tien zeer schaars geklede dames zullen tegen een geringe vergoeding uw auto weer laten blinken. Op de paddock van Circuit Park Zandvoort zullen merkenclubs hun fraaist getunede auto's showen en is er een markt waar bekende leveranciers hun nieuwste snufjes op het gebied van tuning en styling laten zien. Als speciale attractie zal de Spyker te bewonderen zijn. Het hoeft echter niet alleen bij kijken te blijven, het publiek kan ook zelf actief bezig zijn. Zo is er een competitie met zogenaamde 'contra-karts'. Naar links sturen betekent rechtsaf slaan!

De opbrengst van deze door Remservice Utrecht georganiseerde attractie gaat naar het goede doel, CliniClowns. Ook is er de mogelijkheid een rondje mee te rijden met echte coureurs en hun race-auto's.

Na afloop van de dragraces kan ook nog met de eigen auto over het Zandvoortse circuit worden gereden. Hiervoor moet dan wel tijdig worden ingeschreven.

Het Festival of Speed wordt georganiseerd door de Stichting DoDare in nauwe samenwerking met Circuit Park Zandvoort. Met haar Festivals of Speed heeft DoDare in slechts twee jaar tijd een reputatie opgebouwd. DoDare (Dutch Organisation for Drag and Race Events) heeft zich tot doel gesteld mensen die van snelheid houden hun hobby op een legale, veilige en goed georganiseerde manier te laten beoefenen en daarmee de illegale racers van de straat te halen. Gezien de belangstelling en het toenemende aantal evenementen voorziet DoDare daarmee duidelijk in een behoefte.

Het Festival of Speed wordt gehouden op Circuit Park Zandvoort. Aanvang donderdag Hemelvaartsdag 20 mei 2004 om 9.00 uur. De toegangsprijs, inclusief paddock, bedraagt EURO 12,--. Kinderen tot en met 12 jaar betalen, mits onder begeleiding van een oudere, EURO 6,--. Een parkeerkaart op het circuitterrein direct achter de hoofdtribune kost EURO 5,--. Toegangskaarten zijn uitsluitend te verkrijgen op de dag van het evenement aan de kassa van Circuit Park Zandvoort. Via de internetsite van DoDare kunnen kortingsbonnen worden verkregen die recht geven op een reductie van EURO 2,-- per persoon.

Informatie is ook na te lezen op: www.dodare.nl

---- --