Ingezonden persbericht


Van 20 tot en met 23 mei:

Cultureel Zomer Evenement in Thorn

Tijdens het Hemelvaartweekend, van donderdag 20 mei tot en met zondag 23 mei aanstaande, staat het witte stadje Thorn in het teken van het CZE, het Cultureel Zomer Evenement. Alle activiteiten spelen zich af in het enorme feestpaviljoen bij Kasteelhoeve De Grote Hegge. De organisatie van deze CZE-editie is in handen van Harmonie St. Michaël van Thorn.

Hemelvaartsdag 20 mei: Gezamenlijk Concert der beider Thorner Harmonieën

Op Hemelvaartsdag wordt om 20.00 uur traditiegetrouw het Gezamenlijk Concert der beider Thorner Harmonieën gehouden. Harmonie St. Michaël van Thorn treedt op onder leiding van dirigent Heinz Friesen met werken van Sergei Rachmaninoff en Richard Wagner. Na de pauze brengt de Koninklijke Harmonie van Thorn onder leiding van dirigent Nobert Nozy werken ten gehore van Jean Sibelius, Derek Bourgeois, Johann Strauss en Ottorino Respighi. Entreekaarten kosten Eur. 12,50 en kunnen telefonisch worden gereserveerd via (0475) 56 10 50.

Vrijdag 21 mei: Het LSO en Scholengemeenschap St. Ursula

Op vrijdagochtend 21 mei, van 10.00 tot 11.30 uur, begeleiden musici van het Limburgs Symfonie Orkest een groep getalenteerde leerlingen van Scholengemeen­schap St. Ursula uit Horn. Speciaal voor deze gelegenheid wordt een stuk gecomponeerd door de Oostenrijkse componist Robert Winkler. De basis van Winklers stuk wordt gevormd door schoolgeluiden die leerlingen van Ursula hebben opgenomen en die door de componist in de computer zijn bewerkt. Het tweede deel van het programma is gecentreerd rond een compositie van Simon Burger, met onder meer house-ritmes, waarop Burger een specifiek thema heeft uitgewerkt. Een andere groep leerlingen ten slotte, zal het muzikale gebeuren met dans omlijsten. Het concert op vrijdagochtend is gratis toegankelijk.

Vrijdag 21 en zaterdag 22 mei: Country- & Westernfestival White Thornville

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 mei staat het feestpaviljoen 's middags en 's avonds in het teken van White Thornville, een groots opgezet, tweedaags country- & westernevenement. Organisator Harmonie St. Michaël heeft voor deze derde editie wederom een bijzondere selectie van internationale topbands gecontracteerd. Dit jaar maken onder meer Savannah, Cash on Delivery en de Black Hills Countryband hun opwachting. Rondom het feestpaviljoen is tevens een grote country- en westernmarkt opgebouwd. Entreekaarten kosten Eur. 11,00 aan de kassa of Eur. 8,50 in de voorverkoop, reserveren kan via (0475) 56 10 50.

Zondag 23 mei: Kreato-presentatie

Op zondag 23 mei wordt het Cultureel Zomer Evenement afgesloten met Kreato-presentatie, die gehouden wordt in en rond het feestpaviljoen. Vanaf 13.00 uur verzorgen Kreato-cursisten in alle leeftijdscategorieën optredens in diverse grote en kleine bezettingen. De Kreato-presentatie is een gezellige familiedag voor het hele gezin waarbij moderne muziek en show in belangrijke mate vertegenwoordigd zijn. Daarnaast tonen cursisten van diverse andere Kreato-opleidingen hun creatieve resultaten op het gebied van dans en kunst. Het avondprogramma gaat om 19.00 uur van start met het Groot Kreato Harmonieorkest. De feestelijke afsluiting wordt verzorgd door de Kreato Big Band. De entree van de Kreatopresentatie is gratis.

Mocht u eventueel aanvullende informatie of beeldmateriaal wensen dan kunt u uiteraard contact met mij opnemen. Ik ben telefonisch bereikbaar onder nummer 0651-204266.