TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 17-05-2004

Televisie
ROMANTISCH OOSTENRIJK
Uitzending donderdag 20 mei
Nederland 2 - 18.15 uur

TROS-LEDEN BELEVEN ROMANTISCH OOSTENRIJK

In april beleefden 150 TROS-leden, in gezelschap van Ernst Daniël Smid, Petra Berger, Sandra en Tony Alessi, Arwin Kluft en Cor Bakker, een muzikale, culturele reis naar Oostenrijk, het land van Sissi en The Sound of Music. Op donderdag 20 mei zendt de TROS deze reis uit met als titel: ROMANTISCH OOSTENRIJK.

Deze romantische reis begint in Salzburg, om via de Romantikstrasse in het fraaie Wenen te eindigen. Tijdens de reis zingt Petra Berger een aantal nummers uit The Sound Of Music en brengen twee winnaars van Una Voce Particolare aria's uit de opera's Don Giovanni en Zauberflöte van Mozart ten gehore.

Naast een bezoek aan het bijzondere klooster in Melk wordt ook aandacht besteed aan het zeer bekende Schloss Ort. Een verrassing valt de leden ten deel wanneer zij na afloop van de musical Elisabeth persoonlijk de Nederlandse hoofdrolspeelster Maya Hakvoort ontmoeten.

Ernst Daniël Smid maakt zijn opwachting bij het beroemde Brückner-orgel in de St. Florian kerk. Hier zingt hij samen met de St. Florianer Sängerknaben, een van de beste koren ter wereld, het Panis Angelicus. Een hoogtepunt is een bezoek aan het 'Sissi'-slot Schönbrunn, de beroemdste locatie van Wenen.

De reis wordt afgesloten in de Kursalon van Wenen waar Ernst Daniël Smid en Cor Bakker een sfeervolle avond verzorgen. Tot slot vindt een indrukwekkende samenzang plaats van de baritonzanger met 150 TROS-leden en het nummer 'Wien Wien Nur Du Allein'.