FILMPARTNERS

DJTiesto: als eerste in Europa live 'in concert' op mobieltje

Dance-tycoon stunt met concert op extreem lage bandbreedte

DJ Tiësto live op
mobiele telefoons

AMSTERDAM/ALKMAAR - Het uitverkochte concert van 'Worlds Number One DJ' - DJ Tiësto - wordt 20 mei vanuit de Heineken Music Hall in Amsterdam live uitgezonden op mobiele telefoon. Het concert dat ook de officiële presentatie is van het nieuwe Tiësto-album 'Just Be' is het eerste concert in Europa dat integraal wordt uitgezonden op mobiele telefoons. Elke fan die over een GPRS-mobieltje beschikt met daarop een Real-player kan de DJ in beeld en geluid close volgen.

Eerste live concert
in Europa op GPRS

De live-stream voor mobiele telefoon wordt verzorgd door A-Stream bv (FilmPartners Group) uit Alkmaar. A-Stream is het enige bedrijf ter wereld dat door middel van een eigen compressietechniek in staat is een mooie, strakke stream te produceren op lage bandbreedtes - in dit geval: GPRS (16kbps video, 6kbps geluid). Het live-concert is te volgen via KPN, Vodafone Live, Orange, T-Mobile en Telfort.

Foto's en ringtones
Voor de mensen die geen live-video op hun mobiele telefoons kunnen ontvangen is er een compleet aanbod van wallpapers, animated gifs, ringtones, enz. Na het concert worden ook meteen nieuwe exclusieve clips, foto's en ringtones geproduceerd die direct beschikbaar zijn voor alle mobiele telefoons. Meer informatie over de wijze waarop de live-uitzending is te zien en de spinn off is te downloaden is vanaf woensdag 19 mei te vinden op: www.djtiesto.com en www.astream.com. Vanaf 20 mei staan pas na de cd-launch de nieuwe clips en ringtones op deze sites en het portal van Vodafone Live Nederland. Momenteel kan al diverse content van DJ Tiësto worden gedownload via www.lycos.nl (videoclips), www.freemobile.nl van Free Record Shop (wallpapers) en www.jamba.de (videoclips).

Het uitverkochte concert in Amsterdam is de eerste performance van DJ Tiësto in Nederland na een lange concert-tour in Zuid-Amerika en Azië. Tijdens het 'Just Be'-concert krijgt Tiësto support van een aantal dj's van zijn eigen recordlabel: Cor Fijneman, Ton T.B., Mark Norman, Montana and Le Blanc.

De relaese-datum 20 mei geldt voor de hele wereld, behalve voor de USA. Daar wordt 'Just Be' 1 juni gelanceerd. In de USA is wel - als primeurtje vooraf - het concert live via mobiele telefoon te volgen.

Ook Big Brother live
A-Stream lanceerde deze week ook een live-stream vanuit het Big Brother-huis in Roemenië. Dit is de eerste televisieuitzending ter wereld die 24 uur per dag lang met hoog kwalitatieve beelden via GPRS live de ether ingaat naar mobiele telefoons. A-Stream heeft hiervoor een contract getekend met de Roemeense zender Prima-TV die het EndeMol-concept in licentie uitzendt.

Op korte termijn zijn ook nog andere live-projecten (ook tv) per mobiele telefoon gepland. A-Stream werkt met diverse content-houders aan de lancering van horizontale programmering van TV-achtige programma's voor mobiele telefoons.

Hoge kwaliteit
In de race voor live-beelden op mobiele telefoons hebben in de afgelopen tijd diverse bedrijven aangekondigd dat ze live-diensten kunnen aanbieden via GPRS. Tot op heden is alleen A-Stream in staat gebleken deze service ook werkelijk in een hoge kwaliteit op 22kbps aan te kunnen bieden. Dit werd vooral duidelijk tijdens (internationale) beurzen, demonstraties en workshops.

A-Stream werkt ook samen met het telecombedrijf Alcatel. Door gebruik te maken van het 3G Reality Centre van Alcatel in Rijswijk heeft A-Stream toegang tot een ontwikkel- en testcentrum waar mobiele diensten vorm gegeven kunnen worden. Het 3G Reality Centre toont onder meer geavanceerde oplossingen voor flexibele prepaid- en postpaid-abonnementsvormen.

Beveiligen via GPRS
De Amerikaanse security-industrie toont momenteel grote belangstelling voor de compressietechniek van A-Stream. Met Eagle Eye System (Florida) is een contract getekend voor het integreren van de A-Stream-compressietechniek in beveiligingssystemen. Ook overheden zoals de stad New York hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn de zogenoemde A-Stream-codec.

Voor de beveiligingsindustrie kan de compressie-techniek van A-Stream van groot belang zijn met betrekking tot bijvoorbeeld het sneller ontmaskeren van daders. Op basis van gekoppelde softwareprogramma's, die door het zusterbedrijf SoftwareVision bv van A-Stream zijn ontwikkeld - is het ook mogelijk analyses te maken van situaties die bijvoorbeeld de afgelopen maanden hebben plaatsgehad en zijn opgenomen via de beeldcompressie-techniek van A-Stream.

FilmPartners Group (31 jaar)
A-Stream maakt deel uit van de FilmPartners Group (Nederland/Duitsland: FilmPartners International bv, FilmPartners Deutschland GmbH, A-Stream bv, SoftwareVision bv). FilmPartners International bestaat 31 jaar. In drie decennia heeft het bedrijf meegewerkt aan een ongekend aantal televisieprogramma's en commerciële producties in voornamelijk Nederland en Duitsland. Maar ook in veel andere Europese landen en in Noord- en Zuid-Amerika was/is de FilmPartners Group betrokken bij een groot aantal televisieproducties.

Via A-Stream en SoftwareVision ontwikkelt de FP-Group compressietechnieken en software-programma's voor de mobiele telefonie en de tv-branche. De softwarepakketten voor de TV-branche (ComposeWare) worden wereldwijd verkocht voor grote televisieprogramma's en de opslag en tienduizenden uren videomateriaal.

Het Big Brother huis in Boekarest is een van de vijf BB-huizen in Europa en het Midden-Oosten die de FilmPartners Group heeft gebouwd en operationeel houdt met de eigen software. Deze huizen staan - naast Roemenië - in Noorwegen, Duitsland, Griekenland en Bahrein.

Voor foto: www.astream.nl/fotoDJT

Meer informatie:
Marco Dunhof: 0654 620 344
Geert Jan Bak: 0650 207 777
Office (FilmPartners Group/A-Stream): 072 - 5122003 www.astream.com
info@astream.nl

17 mei 04 13:43