Ingezonden persbericht


Kunstveiling en loterij tijdens proef amersfoort voor goed doel

Schilderkunstenaars tijdens Proef interactief met publiek

Proef Amersfoort is het grootste culinaire evenement van Midden Nederland en brengt jaarlijks tienduizenden mensen naar Hartje Amersfoort om te proeven van het nieuwe aanbod van restaurants en grand cafés in de stad.

Van 20 tot en met 23 mei zijn er dagelijks minimaal twee schilderkunstenaars op de Proef live actief! Zeker is dat de kleurrijke Ariën Winkel aanwezig is die regelmatig schildersessies heeft met de levende legende Corneille.

Kunstveiling met veilingmeester Sotheby's

Zondagmiddag 23 mei vormt de VIP-lounge van Proef Amersfoort om 16.00 uur het décor voor een kunstveiling met werken van zo'n 25 gerenommeerde kunstenaars. De veilingopbrengst komt ten goede aan de Toon Hermans Stichting. Een extra dimensie is de aanwezigheid van een veilingmeester van het vermaarde veilinghuis Sotheby's.

"Onder de hamer" gaan onder meer werken van Peter Klashorst, Patty Harpenau, Jacob Kanbier, Walasse Ting en Herman Brood.

Alle veilingwerken staan afgebeeld op www.amadeusart.nl

Uitslag loterij direct na kunstveiling

Direct aansluitend op de kunstveiling zullen de winnaars bekend gemaakt worden van de loterij. Hoofdprijs is Herman Broods schilderij 'The Yellow Man' (formaat 1,20 bij 1 meter). Daarnaast zijn enkele prachtige zeefdrukken en andere artikelen van Herman Brood te winnen

Laatste loten te koop

Kom naar de Proef Amersfoort voor de laatste loten à ? 10,= van deze bijzondere loterij! Ook de opbrengst van de loterij komt ten goede aan het onlangs in Amersfoort geopende Toon Hermans Huis. De Toon Hermans Huizen zijn een ruggesteun voor mensen met kanker en hun naasten.

Amadeus Art ~ Postbus 39, 5129 ZG Gilze ~ Tel: 013 518 11 79 ~ amadeus-art@home.nl
Contactpersoon: Richard van den Heuvel