Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

Afdeling Atletiek

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 13 mei 2004

Tweede Harry Schulting Games versterkt met Nederlands kampioenen

Met een groot aantal regerend en oud-Nederlands kampioenen is de 2e editie van de Harry Schulting Games in Vught sterk bezet. Op donderdagavond 20 mei begint om 20.15 uur een hoofdprogramma met daarin de Nederlandse top op die onderdelen.

Zo maakt de Wereldkampioen bij de Studenten, Thomas Kortbeek, zijn seizoensdebuut. De Bosschenaar, die binnenkort zijn fysiotherapie-opleiding hoopt af te ronden, loopt op zijn thuisbaan zijn eerste 400 meter horden. Behalve 5 andere finalisten van het NK 2003 heeft de organisatie ook een snelle Marrokaan vastgelegd. Bij de vrouwen drie NK-finalisten waaronder Nederlands juniorenkampioene Fleur Ondersteijn van de organiserende vereniging.

Bij het discuswerpen komen de Europees Kampioenen Rutger Smith (onder 23 jaar) en Erik Cadée (junioren) aan de start. Voor Smith wordt het zijn eerste discuswedstrijd dit seizoen na zijn derde plek bij de EEA Winter Throwing Challenge, 14 maart op Malta. Daar kwam hij tot een afstand van 59.84 meter, waarmee een drietal meters voor Cadée (1e jaars senior) op de huidige Nederlandse ranglijst staat.

Bij het hinkstapspringen van de vrouwen een topveld met daarin de Nederlands kampioene, Anja Mulder en oud-Nederlands kampioenen Chawa Ringenoldus en Iris Waanders. Oud-Wereldkampioene bij de Veteranen Janine Kortbeek is hier present, én de titelhoudster bij de juniores Marlon Dek.

Het slotnummer, de 3000 meter, is het onderdeel waarop vele atleten op afkomen. Hiervoor zijn speciaal vier series in het naprogramma ingevoegd, en deze keer is er ook een limietpoging. Bij de vrouwen zal de Nederlandse juniorentop aanwezig zijn voor een poging voor het halen van de richtprestatie voor de Wereldkampioenschappen Junioren, dit jaar vanaf 13 juli in het Italiaanse Grosseto. Voor de 3000 meter is door de KNAU een aanvraag gehonoreerd voor een limietpoging voor Susan Kuijken (richttijd: 9.30 / 1e jaars A) en Lesley van Miert (richttijd: 9.25 2e jaars A). Ook aan de start verschijnen Nederlands veldloopkampioene Anita Looper, Nederlands kampioene 5000 en 10000 meter Miranda Boonstra en Selma Borst, NK-finaliste op de 5000 meter. Bij de mannen een breedbezette startlijst met Nederlandse toppers als Koen Raeymakers, Jeroen van Damme en Hugo van den Broek. Van de thuisclub komen Michiel Otten, Stan Rijken en Rob Bravenboer in actie op dit onderdeel.

Naast bovengenoemde onderdelen maken de 100 meter en de 800 meter ook deel uit van het hoofdprogramma. Op de 100 meter komen de internationals Maarten en Jelle Heisen uit; bij de vrouwen onder meer Christel Bertens, NK-finaliste.

De inschrijving voor de 2e Harry Schulting Games sluit woensdag 19 mei op de internetsite http://www.ph.nl/hsg Hier is ook alle informatie te vinden op de wedstrijd die op Hermelvaartsdag rond 18.00u start met een voorprogramma.

EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (