Digitale Gemeente Houten

Heerlijk Houten Festival Hemelvaartsdag 2004

donderdag 13 mei 2004 - Bron: Lions Club Houten

Op Hemelvaartsdag 2004 donderdag 20 mei - organiseren Lions Club Houten en de Junior Kamer Kromme Rijn een groots en spectaculair evenement op Het Plein Oude, Dorp Houten:

Heerlijk Houten Festival Spelen voor spelen

De beide serviceclubs hebben gekozen voor een gezamenlijke aanpak van deze spectaculaire onderneming. Eén club zou dit in zijn eentje niet kunnen klaren.

Het Plein van het Oude Dorp wordt die dag voor alle verkeer afgesloten en wordt omgetoverd in een evenemententerrein, waar iedereen van jong tot oud zich kan vermaken van 13.00 tot 17.00 uur.. Er wordt een enorme keuze geboden aan activiteiten, spellen en spelen voor alle leeftijden. Tevens zijn alle horeca-terrassen en de ijssalon open voor een drankje en een hapje.

Een greep uit het festival-aanbod: Voorts worden extra biertappunten opgesteld.

· Rad van Fortuin
· Obstakelbaan
· Kindertheater met elk uur een andere voorstelling · Sumo-worstelen voor junior en senior
· Oud Hollandse spellen
· Voetballen en penaltyschieten
· Maak je eigen button
· Beklimming van de Gemeentetoren onder leiding van een deskundige gids
· Oldtimer Cadillacs en tractoren

Betaald wordt er met speciaal festivalgeld De Rabo, die 0,50 waard is. Bij speciale kassas kan men deze aan stroken van vijf inwisselen voor
2,50. Bij de activiteiten en de horeca kan uitsluitend met dit speciale festivalgeld worden betaald.

Zoals gebruikelijk beogen de Lions en de Juniorkamer met dit festival ook een opbrengst voor een goed doel. De netto-opbrengst wordt besteed aan een speeltoestel voor de nieuw in te richten speeltuin aan het Imkerspark bij de kinderboerderij.

Voor de voorbereiding en de organisatie werken de beide serviceclubs nauw samen met de Stichting Enter en Cultureel centrum Chipolata. Bij een aantal spellen en activiteiten zijn de gehele middag punten te verdienen. De te winnen hoofdprijs daarbij is een ballontocht voor 4 personen ( ouder dan 12 jaar) Om ca. 19.00 uur zal de Bouwfondsballon opstijgen van een veld nabij de Hoogdijk.

Een groot aantal sponsors ( vermeld in de folder) heeft financieel een handje geholpen bij het dekken van de aanzienlijke aanloopkosten van dit evenement.
Deze folder is op 8 mei in Houten huis aan huis verspreid en ligt ook beschikbaar in de bibliotheek en in diverse supermarkten in Houten

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).