Ingezonden persbericht


Persbericht

Espel, april 2004

Open atelierdagen Annemiki Bok tijdens Hemelvaartweekend 2004, Espel

De natuur is de basis van mijn schilderkunst. In mijn schilderijen geef ik de energie van de natuur door. Zij is de bron van mijn inspiratie .

In mei 2004 zullen de deuren van Annemiki Bok haar atelier in de voormalig RK-kerk in Espel geopend zijn voor het publiek. Tijdens de open atelierdagen op donderdag 20 mei (Hemelvaartdag),vrijdag, zaterdag en zondag 21, 22 en 23 mei is ieder van harte welkom om getuige te zijn van de nieuwe, kleurrijke en fascinerende werken van Annemiki Bok, De natuur als basis van alle energie .

De overgangen van de seizoenen geven de mooiste kleuren. Het lijkt wel of de herfst afgelopen jaar nog meer zijn kleurenpracht heeft laten zien dan andere jaren. De overgang van groen naar oker of groen naar rood was in grotere schakeringen dan eerdere jaren&. Of verbeeld ik me dat maar? Met de wisseling van elk seizoen geniet ik steeds weer met volle teugen. Al deze kleuren zijn een bron van inspiratie voor mijn schilderijen. Ik pak de energie van de natuur op en probeer deze door te geven op het doek. De natuur is voor mij de basis van alle energie , aldus Annemiki Bok. Wandelen in de meest uiteenlopende omgevingen, zoals Italië, Tsjechië, Ierland, Engeland, Zwitserland is één van haar passies. Wandelen en dicht bij de natuur zijn brengen haar ideeën en nieuwe kleurencombinaties. De nieuwe collectie schilderijen ademen het samenspel van de natuur en de kunstenaar uit!

In de afgelopen jaren heeft Annemiki met name nationale bekendheid verworven met haar vrouwfiguren in olieverf op doek. Mooie statige en elegante vrouwfiguren met een lichte zweem van nostalgie en een knipoog naar schilders als Isaac Israëls en Breitner. Invloeden hiervan zijn nog steeds herkenbaar in de nieuwe werken. Annemiki Boks schilderijen worden in toonaangevende galerieën in Nederland geëxposeerd en verkocht. Haar werk wordt bewonderd wegens het intense kleurgebruik en de rijkdom van haar pallet.

Sinds eind jaren ´90 woont Annemiki in een voormalige RK-kerk net buiten Emmeloord. Een prachtige open ruimte, waar het zonlicht vrijspel heeft door de enorme glaspartijen van dit imposante gebouw. Een prachtig atelier waar het samengaan van kleur, kracht en de Hollandse schildertraditie steeds weer nieuwe bezieling geven aan ieder schilderij dat geboren wordt op de schildersezel van Annemiki Bok.

Open Atelierdagen Annemiki Bok

Donderdag 20 mei 2004 (Hemelvaartdag)

Vrijdag, zaterdag en zondag 21, 22 en 23 mei 2004

Openingstijden: 12 tot 17 uur

Laantje 2

8311 AZ Espel, (A6 afslag 15 De Munt)

telnr. 0527 615374