Politie Noord-Holland-Noord

Gevaarlijke spelletjes

Den Oever, zaterdag 20 mei 2004 30-05-2004 - Op zaterdagavond omstreeks 23.15 uur meldde een sportvisser dat er werd geschoten bij de bunkers aan het begin van de Afsluitdijk onder Den Oever. Hij meldde dat er zowel met enkel schots als met automatisch vuur werd geschoten.

Eerder had hij een personenauto en een bromfiets naar de bunkers zien rijden. Door de politiekorpsen van Noord-Holland Noord en Friesland werd het fietspad over de Afsluitdijk afgegrendeld. Omdat bij schietincidenten de gevaarzetting voor de reguliere politie te hoog is, werd het arrestatieteam gewaarschuwd. Toen de personenauto en de bromfiets echter vanaf het bunkercomplex wegreden, kon de aanwezige politie de komst van het arrestatieteam niet afwachten. Middels speciale procedures werden de bestuurders en inzittenden ter plaatse aangehouden.
Het bleek te gaan om een groep van 9 personen uit Den Oever en Hippolytushoef die bezig waren met een paintballwedstrijd. Acht personen in de leeftijd tussen 14 en 18 jaar hadden zich in het bunkercomplex verstopt. Een 23-jarige man uit Den Oever moest ze opsporen en met een paintballgeweer neerschieten. De acht jongeren zijn na verhoor heengezonden. De 23-jarige schutter wordt nog nader verhoord.
Een politiehond heeft op het terrein het paintballwapen teruggevonden. Dit is in beslag genomen.