Gemeente Breda

Persberichten

19-02-2004

Verplaatsing weekmarkt tijdens Jazzfestival

afbeelding: WeekmarktStadhuis_gr
De weekmarkt op de Grote markt wordt tijdens het Jazzfestival op vrijdag 21 mei verplaatst naar het Chasséveld. De partners in het Overleg Grote Markt zijn dit onlangs overeengekomen. Door de eenmalige verplaatsing van de weekmarkt kunnen de horecaondernemers ook op de vrijdagochtend jazzactiviteiten op de Grote markt organiseren.

Het Jazzfestival wordt gehouden van donderdag 20 tot en met zondag 23 mei. Met de marktkooplui is afgesproken dat ter compensatie de markt vier keer een uur langer open blijft. De data daarvan worden nog bekendgemaakt.

Convenant
Op 22 januari 2003 ondertekenden De Centrale Vereniging Ambulante Handel, de Wandelerij Grote Markt Breda, Detaillisten rondom de Grote Markt, Kamer van Koophandel West-Brabant, de gemeente Breda en VVV een convenant met 22 actiepunten. In minder dan een jaar werden alle korte termijn acties uitgevoerd en is gestart met de 13 lange termijn acties. Ook deze zijn zo goed als afgerond.
De combinatie weekmarkt, detailhandel en horeca is door de beperkte ruimte op de Grote Markt niet altijd even eenvoudig. Met name in het hoogseizoen en bij een groot evenementen als het Jazzfestival kan het ruimtegebrek soms discussie opleveren. Alle partijen van de Grote Markt hebben zich het afgelopen jaar ingespannen om tot een betere samenwerking te komen. Zo kunnen horecaondernemers voortaan hun terrassen op marktdagen eerder inrichten, omdat de procedure van afbreken en schoonmaken van de weekmarkt is verbeterd. Ook vragen over brandveiligheid zijn bevredigend beantwoord. De brandweer ziet door regelmatige controles toe op goede bereikbaarheid van de achterliggende panden.
Tot slot is de eenmalige verplaatsing van de weekmarkt tijdens het Jazzfestival is een succes van deze verbeterde samenwerking.

Breda, 19 februari 2004