Gemeente Zwolle

Excursies langs de 'Zwolse' rivieren

Voor Zwolse natuurgenieters is het komend voorjaar van alles te beleven en te zien in de omgeving van de stad. De stad Zwolle ligt midden tussen verscheidene aantrekkelijke natuurgebieden, waar verschillende organisaties excursies organiseren. De volgende excursies vinden de komende maanden plaats.

Op vrijdag 21 mei kunt u met Vereniging Natuurmonumenten naar de Vreugderijkerwaard, waar de IJssel een meestromende nevengeul heeft gekregen. De excursie start om 9.00 vanaf de parkeerplaats aan de Zalkerveerdijk te ´s Heerenbroek. U kunt zich aanmelden bij Bezoekerscentrum De Wieden, telefoon (0527) 24 66 44 (di t/m zo van 10.00 - 17.00 uur). Deelname kost voor leden van Natuurmonumenten ¤ 4,- en voor niet-leden ¤ 7,-.

Langenholte
Speciaal voor beschermers van Landschap Overijssel is op zaterdag 24 april een excursie in Buitenlanden Langenholte bij Zwolle. Dit fraaie kievitsbloementerrein is vanwege de kwetsbaarheid normaal niet toegankelijk voor publiek. Bent u nog geen beschermer van Landschap Overijssel en wilt u wel mee met de excursie? Als u zich voor 10 april aanmeldt als beschermer (minimaal ¤ 18,50 per jaar, waarvoor u 4x per jaar het magazine 'Natuurlijk Overijssel' ontvangt), kunt u alsnog mee (met gezin of introducé). Aanmelden als beschermer en opgeven voor de excursie kan op werkdagen bij Landschap Overijssel, telefoon (0529) 40 17 31. Bij opgave graag duidelijk vermelden: naam, adres, het aantal personen en voorkeur voor een dagdeel. Over de plaats van samenkomst en het tijdstip van vertrek krijgt u informatie toegezonden.

Duursche Waarden
Staatsbosbeheer organiseert een aantal aantrekkelijke excursies in de Duursche Waarden langs de IJssel tussen Wijhe en Olst. Er zijn ruige tochten op maandag 12 april en op zaterdag 15 mei beide om 9.00 uur. Op dinsdag 27 april en dinsdag 1 juni zijn er avondwandelingen om 19.00 uur.

De Brommerd
Staatsbosbeheer organiseert ook Kievitsbloemenexcursies in de Brommerd aan het Zwarte Water en wel van 22 t/m 24 april. Met een overdekte excursieboot vertrekt u vanuit het stadje Hasselt naar de natuurlijke bollenvelden van Nederland, waar u rondwandelt tussen miljoenen kievitsbloemen. Ook kunt u deze excursie combineren met een wandeling onder leiding van een gids door het Hanzestadje Hasselt. Tussen de middag staat er dan een lunch voor u klaar. Er zijn zowel 's morgens als 's middags excursies. De kosten zijn ¤ 6 of ¤ 22,50 voor een arrangement. Hiervoor moet u zich aanmelden bij de VVV Hasselt, telefoon (0900) 567 46 37.


---