Gemeente Breda

Persberichten

12-05-2004

Verplaatsing weekmarkt tijdens Jazzfestival

De weekmarkt van de Grote Markt wordt op vrijdag 21 mei, tijdens het Jazzfestival, eenmalig verplaatst naar het Chasséveld. De vrijdagmarkt wordt opgesteld op het Chasséveld, aan het gedeelte langs de Claudius Prinsenlaan / Nassausingel. Vrijwel alle marktkooplieden zijn deze dag op de markt te vinden en zijn de vertrouwde waren te verkrijgen. Bij de opstelling van de kramen wordt de skatebaan vrijgehouden.

Langere openstelling
Door de eenmalige verplaatsing van de weekmarkt kunnen de horeca-ondernemers ook op vrijdagochtend jazzactiviteiten op de Grote Markt organiseren.
Met de marktkooplui is afgesproken dat ter compensatie van deze verplaatsing de markt op de vrijdagen 6, 13, 20 en 27 augustus één uur langer open mag blijven.

Samenwerking
De combinatie weekmarkt, detailhandel en horeca is door de beperkte ruimte op de Grote Markt niet altijd even eenvoudig. Met name in het hoogseizoen en bij een groot evenement als het Jazzfestival kan het ruimtegebrek discussie opleveren. Alle partijen van de Grote Markt hebben zich het afgelopen jaar ingespannen om tot een betere samenwerking te komen. Zo kunnen horecaondernemers voortaan hun terrassen op marktdagen eerder inrichten, omdat de procedure van afbreken en schoonmaken van de weekmarkt is verbeterd. De eenmalige verplaatsing van de weekmarkt tijdens het Jazzfestival is een succes van deze verbeterde samenwerking.
Het Jazzfestival wordt dit jaar gehouden van donderdag 20 tot en met zondag 23 mei.

Breda, 12 mei 2004