Ingezonden persbericht


Ministerie van Verkeer en Waterstaat 29a340.gifInformatiecentrum het Keringhuis

Persbericht
12 mei 2004

Speuren naar aangespoelde vondsten op het terrein van de Maeslantkering

De schatten van de Maeslantkering

HOEK VAN HOLLAND - Als het hard stormt op de Noordzee kan het zeewater tot grote hoogten stijgen. De Maeslantkering sluit dan om Zuid-Holland te beschermen tegen het hoge water. Maar ook als het een beetje waait gebeuren er spannende dingen bij de stormvloedkering! De wind blaast allerlei spullen op het terrein van de Maeslantkering; hout, stenen, plastik, schoenen en laatst zelfs een Chinese salontafel! Op 21 mei, tijdens de Week van de Zee, kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar samen met een rondleider op zoek gaan naar bijzondere vondsten op het bouwterrein. Met een spannende speurtocht en de vondsten is een groot mysterie van de Maeslantkering op te lossen&. Na de rondleiding krijgt iedereen een klein presentje. De rondleiding begint om 14.00 uur en duurt twee uur. Deelname aan de rondleiding kost 1,20 per kind, volwassenen 3 euro. Reserveren is noodzakelijk.

Tentoonstelling en speurtocht 'De schatten van de Maeslantkering' Deze wonderlijke tentoonstelling laat allerlei dingen zien die tijdens stormen op het terrein van de Maeslantkering zijn aangespoeld. Aan het plafond hangen diverse voorwerpen: Curl-straightener, veel schoenen, allerlei soorten aanstekers, een halve bank, een Chinese salontafel en nog veel meer& Komt dat zien! Vanaf 18 mei en in ieder geval tot en met 8 juni.

Spannende speurtocht
Bij de tentoonstelling hoort een leuke en spannende speurtocht voor kinderen. De speurtocht is bij de balie gratis af te halen en na afloop krijgt iedere deelnemer een presentje.

Week van de Zee
Niet alleen in het Keringhuis zijn er leuke dingen te doen tijdens de Week van de Zee. Van 20 t/m 30 mei 2004 is de zee even overal! Ook andere instanties organiseren diverse activiteiten; kijk voor meer inofrmatie op http://www.weekvandezee.nl

het Keringhuis
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland

0174-511222
www.keringhuis.nl
keringhuis@podium.nl

Het Keringhuis is geopend van:
dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur
zaterdag, zon- en feestdagen 11.00 tot 17.00 uur
van 1 mei t/m 30 september ook op maandag geopend van 10.00 tot 16.00 uur

----------


Ingezonden persbericht