Gemeente Amersfoort

Markt 21 en 22 mei naar Smallepad

datum: 13 mei 2004

In verband met het evenement Proef Amersfoort, staat de markt op vrijdag 21 en zaterdag
22 mei aan het Smallepad. Alle markten die normaal op de Hof staan, zijn dan te vinden op en rond het parkeerterrein Meursing. De Hof, de vaste stek van de markten, wordt die dagen gebruikt voor het culinair evenement. De bloemenmarkt op vrijdag 21 mei blijft op het Lieve Vrouwenkerkhof. De vismarkt die normaal op de Groenmarkt is, verhuist ook mee naar het Smallepad.

In de marktverordening van 1995 is afgesproken dat de markt een aantal keren per jaar kan worden verplaatst ten gunste van een grootschalig evenement op De Hof. Als gevolg van de verplaatsing van de markt is het terrein aan het Smallepad op vrijdag 21 en zaterdag 22 mei niet te gebruiken als parkeerterrein.

Nota Bruisen en Beheersen
Het college heeft deze maand de Nota Bruisen en Beheersen vastgesteld. Met deze nota geeft het college uitvoering aan een samenhangend evenementenbeleid waarbij marktverplaatsing bij evenementen ook aan de orde is. Vanwege het belang van de markt voor de binnenstad en de wens verplaatsingen zo veel mogelijk te beperken, richt het beleid zich op het combineren van evenementen met de markt. Met uitzondering van het evenement Proef Amersfoort zijn er voor de evenementen mogelijkheden te vinden in de progammering en voorbereiding om de markt zowel in omvang als in tijdsduur zo min mogelijk te beperken.