Gemeente Amsterdam

Amsterdams' eerste Jaarlijkse Internationale Tattoo Conventie Heet van de naald!
17 mei 2004 - ATCB
Voor het eerst in lange tijd vindt er weer een echte Tattoo Internationale Conventie plaats in Amsterdam. Van 21 tot en met 23 mei zal de RAI het toneel zijn van een evenement dat eerder een show dan een conventie genoemd mag worden.

Wat maakt deze conventie zo speciaal en anders dan alle andere conventies die er jaarlijks worden georganiseerd? De Internationale Tattoo Conventie is er eentje 'nieuwe stijl': met activiteiten en gasten die nog nooit eerder vertoond zijn op een tattoo conventie in ons land.

De conventievloer is uitgerust met de allernieuwste media snufjes zoals een Vidi-wall waarop u de traditionele tattoo-masters in actie kunt zien. Ook de verkiezingen door een vakkundige jury zullen op de screens te zien zijn, zodat zelfs het roosje op de bil van die mooie dame niet aan u voorbij gaat.

Dit jaar is de conventie gefocused op de traditionele tattookunst zoals die al duizenden jaren bestaat in in diverse culturen over de hele wereld.

Internationale gasten

Artiesten van over de hele wereld zullen ook hun naam weer meer dan waard maken. Vanuit Tokyo, Japan zijn aanwezig: Irezumi (dit betekent letterlijk 'pin op de huid') Meester Horiwaka, Irezumi Meester Horihime, Irezumi Meester Horitsugu en Yushi Takei. Ook zal Horitaka (van de bekende Horiyoshi 3 Family) vanuit San Jose naar Amsterdam reizen om een staaltje van zijn veel bewonderde tatoeage-kunsten te laten zien.
Uit Nieuw Zeeland komt Innia 3, die onder andere verantwoordelijk is voor de Maori-tatoeages in de cultfilm Once Were Warriors.

Thaise monnik

De primeur van de International Tattoo Conventie is het optreden van een Thaise Meester monnik. Deze mysterieuze man zal tijdens de conventie exclusieve demonstraties geven in het aanbrengen van magische boedistische tatoeages zoals dat in Thailand al eeuwen gebeurd in de tempels. Natuurlijk is dit spectakel compleet met traditionele ceremonie.

Shows

Even genoeg van de bekende en beruchte artiesten? Dan kunt u neerploffen op een van de stoelen in het auditorium om te kijken naar de vele shows die daar gegeven worden. Vuurdansen door een Polynesische dansgroep, oude vecht-sport demonstraties, lezingen van oude rotten in het vak over de eer en glorie, en uiteraard zal er geen gebrek zijn aan schaars geklede dames en heren die zich van hun beste kant laten zien.

Plaats van show:
Amsterdam RAI Congress Centre
Europaplein 22 NL 1078 GZ Amsterdam

Data en openingstijden:
21 mei van 17:00 tot 22:00,
22 en 23 mei van 10:00 tot 22:00

Kosten Conventie kaarten:
EUR 16,50 per dag aan de kassa.
Een weekend pas kost EUR 30,- (ook te reserveren via e-mail)

Meer informatie:
email: info@tattooconventionamsterdam.nl
http://www.tattooconventionamsterdam.nl

© Gemeente Amsterdam