Gemeente Tilburg

13-5-2004
Voorlopig Stadsprogramma 2005-2008 nu in te zien

De gemeente geeft elk jaar inzicht in de planning van activiteiten en maatregelen voor de stad over een periode van vier jaar. Vanaf 21 mei tot 25 juni 2004 is het Voorlopig Stadsprogramma 2005-2008 op verschillende plekken in te zien en kunnen daarop reacties gegeven worden. Het Voorlopig Stadsprogramma is gebaseerd op bestaand beleid. In het kader van de begroting 2005 wordt het programma voor 2005 definitief vastgesteld. Daarbij zal ook invulling worden gegeven aan de forse bezuinigingen die nodig zijn om de tekorten weg te werken waarmee de gemeente komende jaren krijgt te maken.

De inhoud van het definitief Stadsprogramma 2005, dat eind 2004 verschijnt, zal dan ook afwijken van dit Voorlopig Stadsprogramma. Overigens worden in dit definitief Stadsprogramma ook de reacties verwerkt van burgers en instellingen die van belang zijn voor het programma en haalbaar zijn.

Het Voorlopig Stadsprogramma geeft een overzicht van gemeentelijke activiteiten en maatregelen die voor de komende vier jaar gepland zijn. Het gaat dan om activiteiten en maatregelen die een bijdrage leveren aan het instandhouden en verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving in de afzonderlijke wijken en van de stad als totaal. Het gaat daarbij om onderwerpen als Cultuur, Jeugd, Onderwijs, Evenementen, Sport, Zorg, Ouderen, Sociale Ontwikkeling, Bedrijventerreinen, Beheerbestemmingsplannen, Groen, Water, Rioleringen, Wonen, Verkeer en Vervoer, Onderhoud Wegen en Milieu. Voor het eerst zijn hieraan ook maatregelen in het kader van Veiligheid, één van de speerpunten van de gemeente, toegevoegd. Met deze maatregelen wordt invulling gegeven aan de voorstellen die door commissie Veilig Samenleven, onder voorzitterschap van professor Fijnaut, zijn gedaan.

Reacties
Via een schriftelijke consultatieronde worden georganiseerde groepen uitgenodigd om te reageren op het Stadsprogramma. Maar ook individuele burgers kunnen uiteraard reageren. Vanaf 21 mei tot 25 juni 2004 kan schriftelijk worden gereageerd op het gehele Voorlopig Stadsprogramma, dus niet alleen op de maatregelen en activiteiten voor 2005, maar ook voor de jaren daarna. Het voorlopig Stadsprogramma ligt vanaf 21 mei ter inzage op de diverse stadskantoren en in de stadswinkels. Ook op internetpagina http://stadsprogramma.tilburg.nl is het Stadsprogramma te vinden. De mogelijkheid bestaat om het programma te downloaden. Maar tevens kan via deze internetpagina gereageerd worden op het Voorlopig Stadsprogramma.