Perdu

De Avonden van Perdu nodigen u uit, komende vrijdag 21 mei, voor het programma: "Waar is de komedie?", een avond over de komedie. M.m.v.Thomas Crombez, Jan Joris Lamers, Theu Boermans en Judith Wendel

De avond is, in samenwerking met Tom Helmer, georganiseerd naar aanleiding van de volgende vragen: Waarom komt de komedie er in het Nederlandse theater zo bekaaid vanaf? Waarom kent het Nederlandstalige theater een massale focus op maatschappelijke, politieke thema's en het tragische? Om een idee te krijgen van wat humor nog meer kan zijn dan een ingrediënt om zware voorstellingen verteerbaar te maken, richten we ons met twee lezingen op theaterculturen waarin de komedie grote status had. Vervolgens zullen de bovenstaande vragen worden behandeld in een afsluitende discussie. We hopen dat na deze twee lezingen de theatergeschiedenis aan het denken heeft gezet en de discussie inspireert. De volgende personen werken mee:

Thomas Crombez is een jonge onderzoeker aan de Universiteit van Antwerpen. Hij vertelt over de (uitvoeringen van de) komedies van Aristofanes.

Jan Joris Lamers vertelt over het repertoire van de negentiende eeuwse komedies, waarvan hij er met zijn gezelschap Maatschappij Discordia veel gespeeld heeft.

Theu Boermans vult het panel aan voor de afsluitende discussie. Van Boermans is op dit moment de Aristofanes-komedie Lysistrata te zien in het Comagnietheater te Amsterdam, in een bewerking van Gustav Ernst.

Judith Wendel, o.a. dramaturge bij Atelier D. treedt tijdens de avond op als moderator en zal ook de discussie leiden.

Zaal open 20.00 uur.
Aanvang 20.30 uur.
Toegang 6/5 EURO

In de hoop u vrijdag welkom te heten,
Met vriendelijke groet,
Namens Perdu,

De Avonden en Tom Helmer