Persbericht


Eerste editie 'Leeuw van Gelria' met deelname van 32 teams

'Kleintje Eurovoetbal' op Esserberg tijdens internationaal jeugdtoernooi

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 mei vindt de eerste editie plaats van 'De Leeuw van Gelria', een internationaal jeugdvoetbaltoernooi voor spelers van 10 tot en met 14 jaar. Op sportpark Esserberg in Haren komen 32 teams in actie, verdeeld in vier poules (C1, C2, D1 en D2). Gezien de sterkte van het deelnemersveld en het tijdstip (een week voor Pinksteren) wordt het geheel al betiteld als 'Kleintje Eurovoetbal'.

De organisatie berust bij de amateurclub Be Quick, dat in 1920 het landskampioenschap behaalde op het terrein van Villa Gelria. Vandaar dat het internationale jeugdtoernooi de geuzennaam 'Leeuw van Gelria' heeft overgenomen. Naast de vier teams van Be Quick is FC Groningen hofleverancier, met deelname van drie teams (C1, C2 en D1). Voor het internationale karakter zorgen zes Duitse ploegen.

VFL Oldenburg en SV Aurich strijden in de C1-poule, samen met Be Quick, FC Groningen, AGOVV (Apeldoorn), FC Omniworld (Almere), Argon (Mijdrecht) en Rohda Raalte. De C2-poule is de enige zonder Duitse deelnemers. Wel zijn Be Quick, FC Groningen C2, Helpman, Achilles 1894, SVW'27 (Heerhugowaard), KFC (Koog aan de Zaan), Argon C2 en LAC Frisia (Leeuwarden) hier ingedeeld.

In de D1-categorie komen twee sterke Duitse teams naar De Esserberg: VFL Oldenburg en Vorwärts Nordhorn (kampioen in de Kreisliga). FC Groningen (kampioen in de Topklasse Noord), Be Quick, FC Omniworld, Rohda Raalte, ASC Waterwijk (Almere) en Helpman completeren de poules. In de D2-poule moeten SV Ahlhorn en VFB Oldenburg de Duitse eer hooghouden. De andere deelnemers zijn Be Quick, Achilles 1894, Appingedam, SVW'27, KFC en LAC Frisia.

Op vrijdag 21 mei beginnen de poulewedstrijden om 10.00 uur. Ook strijden alle teams om de penaltybokaal. Vijftien teams, die in tenten op De Esserberg overnachten, dineren vrijdag in het Maartenscollege in Haren. In het clubhuis van Be Quick is er vrijdagavond een feest. Op zaterdag wordt 'De Leeuw van Gelria' vervolgd met de kruisfinales en (vanaf 13.00 uur) met de finalewedstrijden om de plaatsen 1 tot en met 8. Bij de afsluitende prijsuitreiking zijn er niet alleen bekers en medailles te winnen, maar ook onderscheidingen voor de beste spelers en keepers, en de Fair Play Cup in de C- en D-categorie.

In totaal zijn ruim 600 spelers, 100 begeleiders en trainers, 15 scheidsrechters en 70 vrijwilligers actief op De Esserberg. De organisatie en andere bijzonderheden zijn ook te vinden op de Internetsite www.deleeuwvangelria.nl

EINDE PERSBERICHT


Noot (

Ingezonden persbericht