Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 21 MEI TUSSEN 20.00 EN 21.00 OP 747 AM

Vrijdag 21 mei is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

Jongeren van de El Tawheed moskee ontwikkelen allerlei projecten om jongeren in de wijk meer duidelijkheid te geven over de islam. Zij organiseren lezingen, vertalen zelf islamitische werken en organiseren debatten om meer inzicht te krijgen in de positieve invloed die de islam kan geven.

De nieuwe website van www.rechtinbeeld.nl laat jongeren op een leuke manier meepraten op het voor moslims soms taboegevoelige gebied van de seksualiteit. Door middel van filmpjes worden jongeren aan informatie geholpen en opgeroepen mee te praten op het forum. De onderwerpen variëren van partnerkeuze en homoseksualiteit tot het niet pikken van huiselijk geweld en het zelf bepalen of je wilt werken of zorgen. Initiatiefnemer Gijs van Beek en de jonge acteurs/rappers P-Ro en Ghi$mo vertellen erover.

De provocerende posteractie Aïsha is cool leverde het blad Expreszo de Charlouisprijs op. Van Björn van Roozendaal willen we weten waarom de actie zo n succes had en of de actie subtiel genoeg was om bij te dragen aan de emancipatie van de moho s , de moslimhomo s.

De lsvb, de landelijke studentenvakbond, koos deze week een nieuwe voorzitster, de 24-jarige Kim Toering. In WATNOU..?! vertelt ze over haar reizen door het midden oosten, haar studie religie en levensbeschouwing en haar visie op de islam.

Tenslotte in WAT NOU..?! de filmrecensie van Arzu. Zij bezocht de Turkse film Insaat en geeft er haar ongezouten mening over.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!