Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 21 mei 2004

* MAN BEROOFD
SCHIEDAM - Vrijdagochtend omstreeks vijf uur werd op de Buitenhavenweg een 34-jarige man uit Hoek van Holland beroofd. Het slachtoffer liep naar zijn auto toen twee mannen hem benaderden. Plotseling kreeg hij enkele klappen op zijn hoofd, waarna de daders er met het geld, mobiele telefoon en rijbewijs van het slachtoffer vandoor gingen. De recherche van district Schiedam stelt een nader onderzoek in.


* AUTOMOBILIST NA DREIGING MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield donderdagmorgen omstreeks zes uur op het Varkenoordseviaduct een 30-jarige automobilist uit Rotterdam aan.
De man had kort daarvoor op de Lange Hilleweg naar aanleiding van een verkeerskwestie, een 21-jarige autobestuurder, eveneens uit Rotterdam, bedreigd met een vuurwapen. Gealarmeerde politiemensen stelden vervolgens een onderzoek in en zagen even later de auto, waarin de verdachte, rijden op het Varkenoordviaduct. Met een speciale autoprocedure, benaderingstechniek gevaarlijke verdachte (BTGV), werd de Rotterdammer aangehouden. Tijdens de doorzoeking van de auto, werd het vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De 30-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast stelde politiepersoneel van het distict Rotterdam-West donderdagmiddag omstreeks drie uur, een onderzoek in een woning in de Ameidestraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 150 hennepplanten, alsmede voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* MAN AANGEHOUDEN NA WEGNEMEN DISCMAN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Donderdagavond omstreeks acht uur werd op de Beltmolen een 31-jarige Rotterdammer aangehouden nadat hij eerder een discman had weggenomen uit de kamer van een patient in een ziekenhuis.
Een 32-jarige politievrouw was buiten diensttijd op bezoek bij familie en toen zij hoorde van de diefstal, ging zij achter de verdachte aan. Ter hoogte van de Beltmolen wist zij de Rotterdammer, die in het bezit was van een mes aan te houden. Hij werd voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau.