Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen 21-05-2004

Bestuurder en passagier van bromfiets gewond

ALTEVEER - Twee jongens uit Alteveer van respectievelijk 15 en 16 jaar, zijn donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Burgemeester Jansstraat. De 16-jarige bestuurder reed met de bromfiets vanuit een uitrit de weg op en zag daarbij een naderende auto over het hoofd. Deze auto, bestuurd door een 62-jarige inwoner van Kerkenveld, kon een aanrijding niet voorkomen en schepte de bromfiets met de beide jongens. De bestuurder bekwam meerdere fracturen, terwijl de passagier, die geen helm droeg, hoofdletsel opliep. De jongens zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De auto en bromfiets raakten zwaar beschadigd.

Onder invloed
SLEEN Donderdagnacht is een 31-jarige inwoonster van Sleen aangehouden, omdat ze met teveel drank op achter het stuur zat. Ze reed met haar auto over de Bannerschultestraat toen ze werd gecontroleerd. Ze moest mee naar het bureau en daar blies ze 0.6 promille. Snelrecht werd toegepast en ook kreeg ze nog een bekeuring omdat haar rijbewijs verlopen was.

RODEN Omdat de koersvastheid van een auto de aandacht trok van de politie, werd deze op de Maatlanden, gecontroleerd. Daarbij werd vastgesteld dat de bestuurder rook naar het gebruik van verdovende middelen. De man, een 27-jarige inwoner van Grijpskerk is aangehouden. Van hem is een urineproef genomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Inbraken in autos
UFFELTE Donderdagmorgen werd ontdekt dat er in verschillende straten in Uffelte in totaal 11 autos waren opengebroken. De inbraken hebben plaatsgevonden in de nacht van woensdag op donderdag. De daders waren op verschillende manieren in de autos gekomen. De buit bedroeg in alle gevallen de radioapparatuur. Uit een paar autos verdwenen ook nog portemonnees met bankpasjes en of rijbewijzen. Deze goederen zijn later in de omgeving terug gevonden.

Vechtpartij bij voetbal toernooi
ZUIDLAREN Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Harkema en Sneek op de sportvelden aan de Randweg, ontstond er in de kantine onenigheid tussen supporters van Harkema en WKE. Een supporter van Harkema kreeg daarbij een kopstoot en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De schermutseling in de kantine was de aanleiding voor een massale vechtpartij tussen rivaliserende supporters. Buiten vielen over en weer klappen en werd er gegooid met alles wat hun voor handen kwam. Een van de betrokkenen moest zich met verwondingen aan het hoofd ook in het ziekenhuis laten behandelen. Een onderzoek zal volgen.

Huiselijk geweld
ZUIDWOLDE In Zuidwolde is donderdagavond een 44-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. De vrouw had al eens eerder melding gemaakt van geweld en de bedreigingen van nu, waren van dien aard dat zij aangifte deed. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden ter zake belediging
ASSEN Op de Thorbeckelaan werd donderdagmiddag een 58-jarige inwoner van Norg aangehouden, nadat hij politieagenten had beledigd. De man schold de politieagenten uit voor alles wat mooi en lelijke was. Ook aan het bureau liet hij zich niet onbetuigd en wilde nergens aan meewerken. Na verhoor heeft hij een dagvaarding meegekregen. Hij zal zich ter zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot zaterdagmorgen 22 mei om 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl