Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - motorrijdster gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 21-05-2004

Een 42-jarige motorrijdster uit Naaldwijk is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zuiderkade in Ede. De vrouw reed volgens eigen zeggen omstreeks kwart voor twee op het linker gedeelte van de rechter rijstrook van de weg om zo de weg beter te kunnen overzien. Op dat moment kwam er echter een brede vrachtauto, bestuurd door een 47-jarige man uit Schagerbrug, de hoek om. In een schrikreactie zou de Naaldwijkse de voorrem van haar motor hebben gebruikt, waardoor het voorwiel van haar motor blokkeerde en dwars kwam te staan. De motorrijdster schampte daarbij met een been tegen het voorwiel van de vrachtwagen. De vrouw liep daardoor een beenwond op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Terschuur - beschonken bromfietser raakt rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 21-05-2004

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Terschuur het rijbewijs afgenomen van een 29-jarige bromfietser uit Hoevelaken. De man viel bij een routinecontrole door de mand en bleek onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyse in het politiebureau werd een alcoholpromillage gemeten van drie maal de toegestane hoeveelheid. Voor de agenten reden het rijbewijs van de Hoevelaker in te vorderen. Bij alcoholpromillages hoger dan 1,31 (tweeënhalf maal het wettelijke maximum) heeft de politie de bevoegdheid het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen, ongeacht welk voertuig er op dat moment bestuurd werd. Justitie beslist over de teruggave van het document. Tegen de Hoevelaker is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - pesterij mondde uit in handgemeen

Publicatiedatum: 21-05-2004

Scheldpartijen op school, pesterijen. Het kon zo niet langer, zou een 15-jarige Barnevelder hebben gedacht. Toen hij zijn rivaal, een 14-jarige Kootwijkerbroeker, in het centrum van zijn woonplaats tegenkwam besloot hij de zaak maar eens uit te praten. Het mondde uit in een handgemeen.

Op school was het nooit eerder tot vechten gekomen. Maar de maat moest voor de 15-jarige vol geweest zijn. De 14-jarige werd daarbij als de gangmaker gezien. Dus sprak hij hem op een vrijdagavond, 12 maart van dit jaar, buiten school eens aan. `Hou je bek' zou de Kootwijkerbroeker hebben gezegd. Er zou vervolgens iets geknapt zijn bij de 15-jarige Barnevelder, aldus zijn latere verklaring tegenover de politie. De Kootwijkerbroeker zou vervolgens tot bloedens toe zijn geslagen. Omstanders grepen in en de Kootwijkerbroeker deed aangifte bij de politie.

Stoppen
Het door de politie ingestelde onderzoek leidde naar de verdenking van de 15-jarige Barnevelder, die daarover enkele dagen later aan de tand gevoeld werd. En die bekende de mishandeling. Als reden daarvoor gaf hij op dat het gescheld moest stoppen. De zaak is inmiddels afgerond en ter beoordeling aan justitie voorgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - vechtpartij na vermeende diefstal

Publicatiedatum: 21-05-2004

Hij zag het allemaal gebeuren, de 18-jarige Puttenaar. In een Barneveldse supermarkt zou een jongen frisdrank in zijn jas hebben gestoken om vervolgens zonder te betalen naar buiten te gaan. De Puttenaar sprak de vermeende winkeldief buiten aan, om dat vervolgens te moeten bekopen met enkele klappen en schoppen.

Toevallig passerende agenten waren die woensdag 17 maart van dit jaar getuige van deze vechtpartij en wist de beide betrokkenen te scheiden. Na het aanhoren van het verhaal van beide betrokkenen werd een 15-jarige Barnevelder aangehouden op verdenking van mishandeling van de Puttenaar.

Eigen rechter
Tegenover de politie bekende de 15-jarige de mishandeling van de Puttenaar. Hij zou uit boosheid hebben gehandeld omdat hij, naar zijn oordeel, ten onrechte was beschuldigd van diefstal. Dat laatste feit is overigens niet duidelijk geworden. Maar eigen rechter spelen, dat kan niet door de beugel. Dat erkende de jeugdige Barnevelder ook en betuigde spijt. Na het opmaken van een proces-verbaal mocht hij naar huis. Justitie beslist wat er verder met de verdachte Barnevelder gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - weigeren bevel politie: 140 euro boete

Publicatiedatum: 21-05-2004

Het weigeren van een door de politie gegeven bevel om te vertrekken heeft een 45-jarige Ochtenaar een boete opgeleverd van justitie van 140 euro. De Ochtenaar zou zich in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 maart hebben misdragen in een horecagelegenheid aan het Museumplein in Ede.

Personeel van de zaak zette de man buiten, maar de man bleef zich misdragen. Gewaarschuwde agenten troffen de Ochtenaar zichtbaar onder invloed van alcohol aan. De man schreeuwde tegen de agenten dat ze niet hem maar anderen moesten hebben. De agenten probeerden de man tot bedaren te brengen en sommeerden hem naar huis te gaan. De Ochtenaar toog hierop naar een andere zaak maar werd ook hier buiten gezet. Wederom moesten de agenten eraan te pas komen om de man tot bedaren te brengen. Aan een herhaald bevel om te vertrekken weigerde de man, waarop hij werd aangehouden. In het politiebureau weigerde hij zijn naam op te geven, waarop hij ter ontnuchtering werd ingesloten.

Nooit meer
In verhoor wist de Ochtenaar na ontnuchtering niet meer wat er die nacht was voorgevallen. Wel gaf hij zijn naam op en verklaarde kennelijk teveel bier te hebben gedronken. `Maar', zo verklaarde de man, `Ik kom nooit meer in Ede en zal daar geen bier meer kopen'. Ook betuigde hij spijt dat hij niet naar de agenten had geluisterd. Na verhoor werd de Ochtenaar naar huis gestuurd met een dagvaarding. Dat resulteerde uiteindelijk in een boete.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606