Politie Groningen

Persberichten vrijdag 21 mei 2004

provincie Groningen 21-05-2004 -

Groningen: fietsdieven aangehouden
De politie hield vrijdagochtend drie jongemannen, 17, 19 en 20 jaar uit Groningen aan op verdenking van diefstal van fietsen in de binnenstad. Op het cameratoezicht was te zien dat het drietal duidelijk belangstelling had voor fietsen. De 17-jarige jongen werd met een fiets met een kapot slot in de Poelestraat aangetroffen. Zijn twee kompanen werden op de grote markt aangehouden die bij de fietsenrekken bezig waren. Op het bureau legden de verdachten een verklaring af en werden met een proces-verbaal op zak op vrije voeten gesteld.

Groningen: drie Meedenaren zijn lastig in binnestad
agenten deelden donderdagnacht een bon uit aan een 24-jarige man uit Meeden voor baldadigheid op de grote markt. Hij schudde met kracht een bewegwijzeringbord heen en weer. De man gaf een valse naam op en werd aangehouden. Zijn twee dorpsgenoten van 19 en 24 jaar begonnen zich met de aanhouding te bemoeien en werden gesommeerd om weg te gaan. Dat deden ze niet zodat ze ook op het politiebureau belanden. Proces-verbaal wordt opgemaakt en uitgereikt.

Groningen: rijden onder invloed
In de Haddingestraat werd donderdagnacht een 38-jarige automobilist uit Hoogezand gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.25. hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Eerder in de nacht controleerden agenten op het Gedempte Zuiderdiep een 27-jarige automobilist uit Ulft op het rijden met drank op. Hij blies een promillage van 1.05 en kreeg een rijverbod en proces-verbaal.

Groningen; twee jongens beboet voor baldadigheid
Twee 16-jarige jongen uit Groningen en Noordlaren werden donderdagavond op het Kraaiennest beboet voor baldadigheid. De jongens maakten deel uit van een groep die gooiden met vuilnisbakken en trapten naar en bushalte. Beide jongens werden herkend en kregen een bon. De rest van de groep werd vermanend aangesproken.

Groningen: mannen met gasalarmpistool en dope aangehouden De politie hield donderdagnacht twee mannen aan van 19 en 20 jaar uit Groningen en Warffum in een auto aan de Bieskemaar voor het in bezit hebben van dope en een gasalarmpistool. Beide mannen werden gecontroleerd en in de auto werd het wapen en een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: schermutseling om gestolen fiets
Een 34-jarige Stadjer raakte donderdagavond in de Nieuwe Sint Jansstraat slaags met een 31-jarige man die op zijn gestolen fiets reed. De Stadjer sprak de man aan waarna het tot een schermutseling kwam waarbij de Stadjer gewond raakte aan zijn gezicht. De gewaarschuwde politie wist de wegvluchtende verdachte aan te houden. Hij is ingesloten voor mishandeling en op verdenking van diefstal van de fiets.

Groningen; vijf geparkeerde autos beschadigd
vanaf de Eendrachtskade werd donderdagochtend gemeld dat er meerdere auto beschadigd waren. Ter plekke bleken vijf geparkeerde autos schade te hebben opgelopen aan de buitenspiegels. De politie neemt de aangiften op. Eventuele getuigen van de vernielingen worden verzocht te politie te bellen via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen; twee straatroven op Stadsweg; getuigen gezocht Kort na elkaar zijn donderdagnacht rond 00.15 uur twee fietsers beroofd door nog twee onbekende jongens. Een 35-jarige vrouw en een 55-jarige man werden kort na elkaar door twee jongens in de leeftijd van 15 / 16 jaar bedreigd op het fietspad van de Stadsweg en moesten een portemonnee en/of een mobiele telefoon afgeven. Na de straatroven verdwenen de jongens in de richting van de Ulgersmaborg. Signalementen: dader 1: blanke dan wel lichtgetinte jongen van ongeveer 15/16 jaar, lengte +/- 170 cm, tenger postuur, donkere kleding. Dader 2: blanke jongen van ongeveer 15/16 jaar, lengte 170-175 cm, donkere kleding. Beide jongens spraken ABN. De politie is op zoek naar getuigen van beide straatroven. Specifiek is de politie op zoek naar een fietser die de beroving van de vrouw moet hebben gezien. Het gaat om een fietsende blanke man van ongeveer 25 jaar met blond haar. Getuigen worden verzocht te bellen met het
roofcoördinatieteam van de politie dat te bereiken is via 0900 8844 (lokaal tarief).

Slochteren: alcomobilist raakt rijbewijs en auto kwijt na te hard rijden
De politie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 30-jarige man uit Schildwolde ingevorderd. De man reed met zijn auto over de Provinciale Weg N387 in Slochteren. Hij viel op door zijn hoge snelheid. Een politiepatrouille stelde de snelheid van de Schildwolder vast op 144 km per uur, op een deel van de N387 waar 70 km per uur is toegestaan. De automobilist werd staande gehouden en zijn auto werd ter plaatse in beslag genomen. Ook werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Bij de staande houding bleek de verdachte tevens onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.47 promille alcohol werd gemeten. De verdachte is na verhoor met een rijverbod van 7 uur zonder auto en rijbewijs heengezonden.

Wildervank: alcomobiliste maakt brokken
Aan de Apollolaan in Wildervank heeft de politie donderdagavond een 57-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw botste op een parkeerplaats aan de Apollolaan met haar auto tegen een geparkeerde auto aan. Daarbij ontstond schade en bij de afhandeling van de botsing door de politie, bleek dat de veroorzaakster van de aanrijding onder invloed van alcohol verkeerde. Ze werd meegenomen voor de ademanalyse en daarbij werd 1.5 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de vrouw met een rijverbod van 7 uur heengezonden.

Leek: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagnacht op de A7 bij Leek een 26-jarige automobilist uit Ureterp aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.02 promille werd gemeten. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Zevenhuizen: bromfietser gewond
Een 23-jarige man uit Tolbert is donderdagavond gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Carolieweg in Zevenhuizen. De man is door nog onbekende oorzaak vermoedelijk met zijn snorfiets naast de weg terechtgekomen en tengevolge daarvan komen te vallen. Hij liep ernstig hoofdletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek ook dat het slachtoffer onder invloed van alcohol verkeerde. In verband daarmee is van hem een bloedproef afgenomen.

Noordhorn: man gewond
Een 31-jarige man uit Assen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Noorderweg in Noordhorn. De man was voor de eerste keer aan het skeeleren en kwam op een verkeersheuvel te vallen. Hij liep rugletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Zijldijk: amazone valt van paard
Aan de Fivelweg in Zijldijk is donderdagmorgen een 35-jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt. De vrouw werd tijdens het paardrijden in een manegebak door haar viervoeter afgeworpen. Na hulp van de bemanning van de traumahelikopter is de vrouw met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleken de verwondingen mee te vallen. De aard van het letsel is vooralsnog onbekend.