Stad Utrecht, 11.20 uur

Utrecht 21-05-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Agent buiten functie gesteld

UTRECHT - De districtschef van het politiedistrict Paardenveld heeft met ingang van dinsdag 18 mei 2004 een politieambtenaar buiten functie gesteld.

Tegen de 34-jarige hoofdagent van politie is een disciplinair onderzoek gestart omdat hij verdovende middelen zou gebruiken en bezitten.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 mei een man aangehouden voor het plegen van een woninginbraak.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie van een getuige de melding dat een drietal onbekenden aan het inbreken waren in een woning aan de Ampèrestraat. Op weg naar de melding kreeg de politie door dat de verdachten inmiddels op een scooter in de richting van de Swammerdamstraat waren weggereden. Op de Edisonstraat zagen agenten één van de verdachten man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De 19-jarige man uit Utrecht werd aangehouden.

Vanuit de St. Winfridiusstraat zagen agenten een scooter met de twee andere verdachten rijden. De passagier hield een computerkast in zijn handen. Bij het zien van de politie, liet de passagier zijn gestolen waar op de rijbaan achter. Het tweetal kon uit handen blijven van de politie. Bij de woning in de Ampèrestraat trof de politie nog een aantal goederen aan die de verdachten hadden klaargezet om mee te nemen. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de twee medeverdachten. De 19-jarige Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Steenweg heeft de politie een man aangehouden voor onder andere het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een motorrijder zonder helm over de Steenweg rijden. De bestuurder werd aan de kant gezet. Op het moment dat de agenten de 32-jarige man uit Utrecht wilden aanspreken, roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

Tevens werd duidelijk dat de Utrechter niet in het bezit was van een motorrijbewijs, de motor niet verzekerd was, hij in eerste instantie een valse naam had opgegeven en nog drie boetes had openstaan. Op het bureau wees de ademanalyse 760 ug/l uit. De 32-jarige Utrechter werd met een groot aantal bekeuringen, een proces-verbaal en een rijontzegging van negen uur naar huis gestuurd. Ook zal hij zijn rijbewijs moeten inleveren.

Straatroof

UTRECHT Woensdagavond 19 mei vond op de Agnietenstraat een straatroof plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 26-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 23.10 uur over de Agnietenstraat. Plotseling hoorde en zag de vrouw een scooter haar passeren. Op dat moment kwam zij ten val en bleek dat de vrouw van haar tas beroofd werd door twee knapen op een scooter. Door de grove wijze waarop de straatroof plaatsvond, liep het slachtoffer een gebroken sleutelbeen, zwellingen, schrammen en een hersenschudding op.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewelddadige straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Controle recreatieverkeer

UTRECHT De vier Utrechtse stadsdistricten hebben woensdagmiddag de jaarlijkse controle op het recreatieverkeer uitgevoerd.

Het verkeer werd door motoragenten van de Rijksweg A12 en A2 gehaald en op de Papendorpseweg aan een controle onderworpen. In totaal werden 157 voertuigen gecontroleerd. Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder andere, overbelading, versleten banden, te brede lading, geen deugdelijke hulpkoppeling en het rijden zonder rijbewijs categorie E/B.

De controles werden in samenwerking met de Douane, ANWB, Brandweer Utrecht en de regionale verkeersdienst uitgevoerd.