Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht 21-05-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Nieuwegeiner verdronken

VIANEN Een 15-jarige inwoner van Nieuwegein is donderdag 20 mei tengevolge van verdrinking om het leven gekomen. De Nieuwegeiner ging met enkele leeftijdgenoten omstreeks 16.00 uur vanaf de kant van Vianen het water van de Lek in om te gaan zwemmen. Echter op een gegeven moment verdween hij onder water en kwam niet meer boven. De leeftijdgenoten vertrouwden het niet en sloegen alarm.

Duikers van de brandweer stelden een onderzoek in en het scheepvaartverkeer werd ter plaatse stilgelegd. Al vrij snel werd het lichaam van de Nieuwegeiner gevonden en werd hij direct gereanimeerd. Hij werd overgebracht naar het UMC maar is daar omstreeks 17.30 uur overleden. De leeftijdgenoten werd opgevangen in het bureau Nieuwegein. Een onderzoek is ingesteld.

Motorrijder gewond geraakt

EVERDINGEN Bij een ongeval op de Graaf Huibertlaan op donderdag 20 mei omstreeks 14.15 uur, is een 22-jarige motorrijder voor onderzoek overgebracht naar het Antonius ziekenhuis. De motorrijder zag vermoedelijk te laat dat er een bestelbus stilstond voor het roadblock en raakte deze licht aan de achterzijde. De motorrijder kwam ten val. De motorfiets raakte behoorlijk beschadigd. Een nader onderzoek wordt ingesteld.