Binnensticht, 12.30 uur

Utrecht 21-05-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Politie zoekt getuigen

BILTHOVEN De politie van het district Binnensticht is op zoek naar getuigen van een mishandeling.

Op woensdagmiddag 19 mei vond op de Vinkenlaan een mishandeling plaats. Een 22-jarige man uit Soest stond met zijn bestelbus goederen uit te laden. De auto van de man stond gedeeltelijk op de rijbaan waardoor hij de weg blokkeerde. Omstreeks 11.35 uur kwam een vrachtwagenchauffeur met zijn auto aanrijden. De chauffeur ging achter het busje staan en riep vrijwel direct op een zeer onvriendelijke toon- dat de man moest wegwezen.

De 22-jarige man vroeg aan de 40-jarige chauffeur uit Ermelo of hij het ook op een andere manier kon vragen. Hierop stapte de chauffeur uit en greep de 22 jarige man bij zijn keel. Uiteindelijk vond de chauffeur het ook nog nodig om de man te slaan. Van deze mishandeling zoekt de politie getuigen. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Kind aangereden bestuurder rijdt door

MAARTENSDIJK Woensdagmiddag werd op de Molenwiek een kind aangereden waarna de veroorzaker doorreed.

Een klein kind (gegevens onbekend) wilde omstreeks 13.40 uur met zijn fietsje het woonerf aan de Molenwiek oversteken. Hierbij werd het kind aangereden door een automobilist in een vermoedelijk - rode auto. De bestuurder stapte volgens getuigen wel uit raapte het kind op maar reed vervolgens weg.

In het ziekhuis bleek dat het kind zijn rechterarm gebroken had en diverse schaafwonden had opgelopen. De politie is op zoek naar de bestuurder en vraagt of hij zich wil melden op het bureau in Zeist.

16-jarige jongen lange tijd vermist

DE BILT De politie heeft donderdagmiddag lange tijd gezocht naar een 16-jarige jongen die aan de aandacht van zijn begeleiders was ontsnapt.

Omstreeks 13.35 uur kreeg de politie de melding dat in het Panbos (zandvlakte) een 16-jarige verstandelijk gehandicapte jongen aan de aandacht van zijn begeleiders was ontsnapt en zoek was. De politie is met een groot aantal motoragenten het gebied ingegaan maar troffen de jongen op dat moment niet aan. Rond 16.30 werd besloten meer agenten in te zetten en een oproep voor de regionale radio te doen.

Om 16.45 uur kreeg de politie het bericht dat de jongen terecht was. Hij was door mensen in Bilthoven aangetroffen.