Rijn&Venen, 11.35 uur

Utrecht 21-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Inbreker aangehouden

WOERDEN Een 24-jarige man zonder bekend woonadres is op vrijdag 21 mei omstreeks 02.20 uur aangehouden op verdenking van het (pogen)inbreken in een pand aan de Van Loonstraat.

Na een melding dat een buurtbewoonster glasgerinkel had gehoord, stelde de politie een onderzoek in. Ter plaatse zagen politiemensen een man hard wegrennen in de richting van de Nieuwe Markt. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Bij zijn fouillering werden diverse (inbrekers)gereedschappen aangetroffen. Na onderzoek aan het betreffende pand werd een vernielde ruit aangetroffen.

De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Inbrekers aangehouden

LOENERSLOOT Een 23-jarige man uit Vinkeveen en twee mannen van rspectievelijk 20 en 21 jaar, beiden uit Szczecin, zijn op vrijdag 21 mei om 03.20 uur aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging.

Meerdere politiemensen werden ingezet en met name dankzij de oplettendheid van een inwoner van Loenersloot konden de drie worden aangehouden. Die inwoner meldde de politie een paar uur eerder die nacht een verdachte situatie waarop de politie tot een gezamenlijke actie besloot en de inwoner een cruciale rol speelde. De Loenersloter hield namelijk op verzoek van de politie de geparkeerde de auto van de drie mannen in de gaten.

Na enkele uren meldde hij dat de mannen teruggekeerd waren bij de auto en dat er een gevulde rugzak in de kofferbak was gelegd. Hierop besloot de politie in te grijpen en hielde de drie mannen op de Rijksstraatweg aan. Omstreeks 06.25 uur meldde een bewoonster van een woning aan de Voorburgstraat dat er gepoogd was in te breken in de woning en mogelijk ook in hun personenauto. De auto van de drie mannen met daarin de rugzak werd voor nader onderzoek weggesleept.

De politie onderzoekt of de drie in aanmerking komen voor meerdere inbraken. De drie werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Insluiper aangehouden

VREELAND Een 19-jarige man uit Staniszole Male(Polen) is donderdag 20 mei om 10.40 uur aangehouden op verdenking van diefstal en huisvredebreuk.

De man werd door de bewoner van een woning aan de Nigtevechtseweg overlopen. Hij bleek inmiddels een voetbal buit gemaakt te hebben. De man werd voor nader onderzoek ingesloten. De fiets waarop de man was gekomen, werd inbeslaggenomen. De man bleek niet te beschikken over een geldig paspoort en zal worden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Automobilisten onder invloed

OUDEWATER Een 60-jarige automobilist uit Oudewater is donderdagavond 20 mei betrapt op het rijden onder invloed op de Hendrik van Viandestraat. Op het bureau lukt het de man niet om de blaastesten af te leggen waarop er een bloedproef werd afgenomen.

WILNIS Een 20-jarige automobilist uit Wilnis is donderdagavond 20 mei omstreeks 21.10 uur op de Pieter Joostenlaan betrapt op het rijden onder invloed. Uit de uitslag van de ademanalyse bleek dat hij 330 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

WOERDEN Een 51-jarige automobiliste uit Leidschendam is donderdagavond 20 mei omstreeks 23.40 uur betrapt op het rijden onder invloed op de rijksweg A-12. Na de ademanalyse bleek zij 690 ug/l in haar lichaam te hebben. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Hennepkwekerij ontdekt

MIJDRECHT In een pand aan de Communicatieweg is woensdag 19 mei een in bedrijf zijnde hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was professioneel ingericht en in totaal werden 2850 planten geteld. Alle planten en de apparatuur werd inbeslaggenomen. Er werden geen aanhoudingen verricht.