Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - politie houdt verdachte van huiselijk geweld aan
Publicatiedatum: 21-05-2004

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in de wijk Immerloo een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn 35-jarige ex-vrouw. Het slachtoffer waarschuwde even na middernacht de politie nadat haar ex-man haar zou hebben mishandeld door haar hardhandig op de grond te gooien en te slaan. De man was eerder op de avond de woning binnengekomen om de kinderen te bezoeken. Nadat de vrouw te kennen had gegeven dat het zo wel genoeg was en de kinderen naar bed moesten zou de Utrechter geweigerd hebben de woning te verlaten. Bij een daarop volgende woordenwisseling zou de Utrechter zijn ex-vrouw vervolgens hebben mishandeld. Gewaarschuwde agenten hielden de Utrechter daarop in de woning van de Arnhemse aan. De Utrechter verklaarde later tegenover de politie dat er geen handgemeen had plaatsgevonden. De man is later na verhoor naar huis gestuurd. De Arnhemse heeft later aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vrouw aangehouden na schermutseling in café
Publicatiedatum: 21-05-2004

Een 30-jarige vrouw uit Arnhem is donderdagavond in het centrum van haar woonplaats aangehouden door de politie op verdenking van mishandeling. De vrouw zou zich in een café enkele malen hebben misdragen en was door barpersoneel uit de zaak verwijderd. De Arnhemse slaagde erin terug te komen in de zaak en zou vervolgens ruzie hebben gekregen met een andere bezoeker. Toen ze die vervolgens te lijf zou willen gaan met een bierglas raakte kennelijk per ongeluk een ander, een 26-jarige man. Deze liep daarbij een hoofdwond op. De verdachte Arnhemse werd even later door gewaarschuwde agenten aangehouden. De vrouw verklaarde later tegenover de politie zich niet precies te kunnen herinneren wat er voorgevallen was. Overmatig drankgebruik zou daarvan de oorzaak zijn. Na het opmaken van proces-verbaal is de Arnhemse heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem-forse boete voor Westervoorter na belediging agenten
Publicatiedatum: 21-05-2004

Een 26-jarige man uit Westervoort heeft van justitie een boete gekregen van 530 euro wegens belediging en schennis in de Arnhemse binnenstad. De Westervoorter werd donderdagavond op het Willemsplein in Arnhem door de politie aangehouden. De man zou omstreeks negen uur met zijn ontblote geslachtsdelen op straat hebben gestaan. Toen surveillerende agenten de Westervoorter hierop wilden aanspreken ging de verdachte er vandoor. De man werd na een korte achtervolging alsnog aangehouden en beledigde de agenten ten overstaan van omstanders. Als reden voor zijn gedrag gaf de Westervoorter later overmatig drankgebruik op. Bovendien had hij het voornemen gehad om tegen een gevel aan te gaan plassen en niet het vertonen van zijn geslachtsdelen, aldus zijn verklaring. Met het betalen van de boete kan de Westervoorter strafvervolging voorkomen, zo niet, dan wacht hem de gang naar de rechter.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na bedreiging horecapersoneel
Publicatiedatum: 21-05-2004

De politie heeft vrijdagochtend in de Arnhemse binnenstad twee mannen aangehouden op verdenking van het bedreigen van het personeel in een horecagelegenheid. Beide verdachten, een 34-jarige man uit Zevenaar en een 35-jarige Arnhemmer, zouden rond vier uur in de ochtend ruzie hebben gekregen met een barmedewerker bij een bestelling. Beide verdachten zouden vervolgens door het personeel de zaak zijn uitgezet. Later probeerde het tweetal de zaak weer in te komen, maar werd geweigerd. Toen het tweetal het horecapersoneel wederom bedreigd zou hebben werd de politie gewaarschuwd. Die hield het verdachte tweetal voor de deur van de zaak aan. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten. Door het personeel van de zaak is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden