Politie Friesland

Politieberichten 21/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 21-05-2004 - Voor verdere infromatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact openemn met bureau Communicatie. Tel: 0900 8844

Leeuwarden: poging beroving
Vrijdag omstreeks 06.15 uur werd aangebeld door een man bij een woning aan de Nijlansdyk. De 72-jarige bewoonster doet open. Op een gegeven moment duwt de man de vrouw tegen de grond. Hij heeft vermoedelijk een mes in zijn hand. De vrouw is gaan gillen, waarna de man is weggevlucht op een fiets. Signalement: donkere huidskleur, kort geknipt donker haar, glad geschoren hoekig gezicht, lengte ongeveer
1.70 m, kort gedrongen postuur, leeftijd rond de 25 jaar. Hij droeg een rood jack.

Appelscha: inbraak sprotcomplex
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een sportcomplex aan de Schapendrift. Het slot van het toegangshek van de personeelsingang werd verbroken. In het gebouw heeft men de snoepautomaten open gebroken. Hieruit werd snoep weggenomen, alsmede een wisselcassette. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoonster van Beetsterzwaag.

Leeuwarden: inbraak school
Tussen woensdag 22.30 uur en vrijdag 08.40 uur werd ingebroken te zijn in een school aan de Marowijnestraat.Via een deur te forceren kwam men binnen. Weggenomen werd een flatscreen. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoner van Leeuwarden.

Oudeschoot: brandstichting
Vrijdag omstreeks 07.00 uur rook een 42-jarige inwoner van Oudeschoot een brandlucht. Het bleek dat men met kranten de schutting in brand had gestoken. Bewoner heeft zelf de brand geblust. Onderzoek zal worden ingesteld.