Politie Gelderland-Midden

Arnhem-verkeersongeval: drie gewonden, drankrijder opgepakt
Publicatiedatum: 21-05-2004

Bij een verkeersongeval tussen drie personenauto's op de Batavierenweg, nabij het Nijmeegseplein in Arnhem zijn donderdagavond drie personen gewond geraakt. De politie heeft kort na het ongeval een 52-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed.

Kort voor middernacht botsten er op de Batavierenweg, kort voor de kruising met het Nijmeegseplein drie auto's op elkaar. Drie Arnhemmers, inzittenden van de betrokken voertuigen, raakten daarbij gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Het gaat om een 42-jarige man, en twee vrouwen van 28 en 30 jaar. Over de aard en de ernst van hun verwondingen is nog niets naders bekend. Een van de betrokken voertuigen was te water geraakt. De 52-jarige verdachte zou kort na het ongeval te voet zijn weggevlucht maar kon even later met hulp van een getuige in nabij gelegen struiken worden aangehouden. De man bleek ook onder invloed van alcohol. Er werd later een promillage gemeten van ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid.

Verkeerd ingeschat
De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Vermoedelijk is de 52-jarige verdachte met hoge snelheid achterop twee voorgangers gereden. Daarbij zou hij een verkeerde inschatting hebben gemaakt van de verkeerssituatie. De Arnhemmer zou vervolgens achterop de auto van een 38-jarige man uit Rijswijk zijn gereden. Deze werd hierdoor tegen de auto van een naast hem rijdende 42-jarige Arnhemmer geduwd. Deze laatste belandde vervolgens in een naast de weg gelegen sloot, na op het nippertje een boom te hebben gemist. Alle inzittenden van de auto van de 42-jarige raakten gewond, de Rijswijker en de aangehouden verdachte kwamen met de schrik vrij. Alle betrokken voertuigen raakten rondom beschadigd en moesten worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vrouwen aangehouden na vechtpartij

Publicatiedatum: 21-05-2004

Twee Arnhemse vrouwen van 16 en 36 jaar zijn donderdagavond op de Markt in hun woonplaats door de politie aangehouden nadat ze op het kermisterrein met elkaar op de vuist waren gegaan. Surveillerende agenten werden tijdens hun ronde op de kermis door passanten gewezen op een vechtpartij. Onder een groep omstanders troffen de agenten de beide vrouwen vechtend aan. Beide partijen werden door de agenten gescheiden en vervolgens aangehouden. De 36-jarige verklaarde later tegenover de politie de 16-jarige te hebben geslagen omdat deze haar dochter zou hebben lastig gevallen. De 16-jarige is hierop na verhoor vrij gelaten. De 36-jarige kreeg een dagvaarding uitgereikt en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---