Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Pannerden - aanhoudingen na vechtpartij

Publicatiedatum: 21-05-2004

De politie heeft na een vechtpartij aan de Hoogeweg in Pannerden twee mannen aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging en verzet tegen de politie. Rond zeven uur werd er bij de politie een vechtpartij gemeld tussen enkele personen op de Hoogeweg. Agenten gingen daarop poolshoogte nemen en troffen weliswaar geen vechtpartij meer aan, maar wel enkele personen die erbij betrokken leken te zijn. Toen het leek alsof men aanstalten maakte te vertrekken ontstond er alsnog een vechtpartij, waarop de agenten trachtten de gemoederen te bedaren. Op een gegeven moment sommeerden de agenten de aanwezigen te vertrekken om de orde op straat te kunnen herstellen. Twee personen, een 56-jarige man uit Amersfoort en een 26-jarige man uit Zevenaar weigerden te vertrekken en dreigden wederom op de vuist te gaan. Beiden werden hierop aangehouden. De 56-jarige verzette zich tegen de aanhouding en zou de agenten ook bedreigd hebben. De 26-jarige zou de agenten belemmerd hebben bij de aanhouding van de 56-jarige en zou ook bedreigingen hebben geuit. Beide verdachten konden uiteindelijk overmeesterd worden en werden voor onderzoek ingesloten. Wat de aanleiding tot de vechtpartij geweest is nog niet bekend en wordt nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam - man gewond na aanrijding,automobilist rijdt door
Publicatiedatum: 21-05-2004

De politie in Didam stelt een onderzoek in naar een verkeersongeval waarbij een voetganger gewond raakte en een onbekend gebleven automobilist doorreed. Het slachtoffer, een 34-jarige Arnhemmer, zou donderdagavond omstreeks tien uur op de Tatelaarweg al lopende de onbekende automobilist om een lift hebben gevraagd. Toen dit kennelijk niet kon liep de Arnhemmer door. De automobilist zou hierop plotseling zijn opgetrokken om vervolgens de voetganger vanachter aan te rijden. De Arnhemmer liep daarbij een verwonding op aan zijn been. De automobilist zou vervolgens met gedoofde verlichting zijn doorgereden zonder zich om de gewonde Arnhemmer te bekommeren. Gewaarschuwde agenten brachten het slachtoffer naar het ziekenhuis om zich daar te laten behandelen. Het slachtoffer deed later ook aangifte. Volgens de Arnhemmer zou het gaan om een oud model Suzuki-Swift, rood van kleur. De bestuurder zou een jongeman zijn van ongeveer 20 jaar met blond stekeltjeshaar. De politie doet bij haar onderzoek tevens een beroep op getuigen. Zij kunnen hiervoor terecht op telefoon 0900-8844 of in het politiebureau aan de Zonegge in Zevenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - Elstenaar aangehouden na veroorzaken aanrijding
Publicatiedatum: 21-05-2004

De politie heeft donderdagavond een 18-jarige Elstenaar aangehouden nadat hij op de Louise de Collignystraat in zijn woonplaats een aanrijding had veroorzaakt. Twee geparkeerde auto's liepen daarbij schade op. De Elstenaar sloeg na de aanrijding op de vlucht maar kon later door de politie worden achterhaald.

Rond half acht zou de Elstenaar met zijn auto tegen een geparkeerde auto zijn gebotst. Als gevolg daarvan raakte ook een andere auto beschadigd. Omstanders zagen de inzittenden vervolgens te voet weg vluchten en waarschuwden de politie.

Pet
Agenten troffen in de auto van de Elstenaar een pet aan, waarmee een onderzoek werd ingesteld naar de bestuurder. Via de eigenaar van de auto, die verklaard had dat zijn auto was uitgeleend, leidde het spoor naar een 18-jarige Elstenaar, die de eigenaar van de pet bleek te zijn. Hij verklaarde de bijrijder te zijn geweest. Vervolgens werd bekend dat een kameraad, een 18-jarige plaatsgenoot, in de auto zou hebben gereden. Hij werd later aangehouden en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek de auto niet verzekerd te zijn. De politie maakt proces-verbaal op. Justitie zal zich verder over het lot van de verdachte buigen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam - vechtpartij door politie gesust

Publicatiedatum: 21-05-2004

De politie heeft donderdagavond een vechtpartij aan het Nevelhorstpad in Didam weten te sussen. Daarbij werden geen aanhoudingen verricht en tot op heden heeft zich ook niemand gemeld voor aangifte. Rond kwart voor negen werden agenten na een melding gestuurd naar een terrein aan het Nevelhorstpad, waar het evenement Hemelpop werd gehouden. Daar zou iemand bij een vechtpartij bewusteloos zijn geraakt. Een vechtpartij werd door de agenten niet meer aangetroffen, noch een bewusteloze persoon. Wel trof zij enkele personen die bij het voorval betrokken zouden zijn geweest. Zij wilden zich nog beraden of ze al dan niet aangifte wilden doen. Bij de komst van de agenten zou het merendeel van de bezoekers al vertrokken zijn of was op weg dat te doen. Door nog onbekende aanleiding laaide er toch weer een conflict op tussen twee groepen, waarop de agenten hulp inriepen van collega's om de orde te kunnen herstellen. Toen er meerdere agenten terplaatse waren herstelde de rust weer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - dagvaarding na doorrijden na ongeval

Publicatiedatum: 21-05-2004

Een 34-jarige automobilist uit Bemmel heeft van justitie een dagvaarding gekregen in verband met verdenking van het doorrijden na een ongeval op de Oostervelden in zijn woonplaats. De Bemmelnaar zou in de nacht van woensdag op donderdag met zijn auto tegen een geparkeerde auto zijn gereden, en vervolgens doorgereden zonder zich bekend te maken.

De eigenaar van de geparkeerde auto meldde zich diezelfde nacht nog bij de politie, die een onderzoek instelde. Aan de hand van achtergelaten brokstukken kon de verdachte Bemmelnaar in de loop van donderdagmiddag worden opgespoord.

Biertjes
De Bemmelnaar had tegenover de politie verklaard kort voor de aanrijding wel enkele biertjes te hebben gedronken. Tijdens de rit zou hij plotseling iets voor zich hebben zien opdoemen zonder te zien wat het precies was. In een poging uit te wijken zou hij vervolgens een geparkeerde auto hebben geraakt. Na de aanrijding zou hij zijn doorgereden zonder te beseffen wat hij gedaan had, aldus zijn verklaring. Wel was hij van plan geweest de benadeelde te benaderen om de schade te regelen. Daar was het nog niet van gekomen. In verband met de verstreken tijd kon er geen alcoholpromillage worden gemeten bij de Bemmelnaar. In overleg met justitie zal de Bemmelnaar zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden