Politie Zaanstreek-waterland


19:45 20-MEI-04
LOC: ZAANDAM, KRUISING KEPPLERSTRAAT MET DE VERMILJOENWEG

Twee gewonden na kantelen brandweerauto

Na het kantaken van een brandweerauto raakten twee brandweermannen gewond. Zij werden met mogelijk rug- en nekletsel naar ziekenhuis De Heel gebracht. Een derde brandweerman liep een gekneusde voet op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De brandweerauto, een blus- en materiaalwagen, was juist vanuit de kazerne aan de Vermiljoenweg naar een brandmelding onderweg. Bij het driekwart nemen van de rotonde op de Kepplerstraat, raakte de auto uit balans en kantelde naar de rechterkant. De zes inzittende brandweermannen vielen over elkaar heen, waardoor er drie gewond werden. De Kepplerstraat werd tussen de Peperstraat en de Van Hallstraat voor alle verkeer afgesloten. Omstreeks 23.00 uur werd de weg weer vrij gegeven.
De brandmelding was van het Hanenpad in Zaandam, waar gevelbekleding in de brand zou staan. Daar is een andere brandweerauto naar toe gegaan, maar de bewoners hadden inmiddels kans gezien het brandje met emmers water te blussen.

22:05 20-MEI-04
LOC: PURMEREND, STATIONSWEG

Dronken man mishandelt conducteur

Een 30-jarige man uit Amsterdam werd door de politie aangehouden wegens mishandeling van een treinconducteur. De man sloeg de 46-jarige conducteur uit Haarlem op zijn hoofd, toen deze hem om zijn plaatsbewijs vroeg. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol en wist zich later niets meer van het voorval te herinneren. De verdachte werd ingesloten en later overgedragen aan de spoorwegpolitie.

00:40 21-MEI-04
LOC: DEN ILP, DEN ILP

Laveloze automobilist aangehouden

Een 36-jarige automobilist uit Den Ilp werd door de politie aangehouden omdat hij veel te diep in het glaasje had gekeken. Hij overschreed de alcohollimiet bijna vier en een half maal, getuige de uitslag van de ademanalyse van 960 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uur.

02:44 21-MEI-04
LOC: ZAANDAM, HANENPAD

Dolgedraaide man dringt woning binnen

Een vermoedelijk onder invloed van drugs verkerende 29-jarige man zonder vaste woonplaats, had de ruit van de voordeur van een woning ingeslagen en riep om hulp, omdat hij achterna gezeten zou worden. De bewoner werd wakker, zag dat de man bloedde en liet hem binnen. In de keuken verzorgde hij de verwonding van de man. Daarop pakte de man uit een keukenla vier messen, riep nogmaals, dat hij achterna werd gezeten en dat de politie gebeld moest worden. De politie trof de man aan op de trap in de woning. Hij kwam op de agenten af met een mes op zijn rug, maar met behulp van een bewoner van het huis kon dat de man worden ontfutseld. Hij had een bloedende wond aan zijn pols, vermoedelijk door het inslaan van de ruit. Nadat de wond door ambulancepersoneel was verzorgd, sloegen de stoppen weer door bij de man. Bij pogingen hem onder controle te krijgen sneuvelden diverse kledingstukken van de agenten. Uiteindelijk lukte het de man te boeien en over te brengen naar ziekenhuis De Heel. Daar werden de wonden van de man verzorgd en werd hij ter observatie en onder bewaking opgenomen.

03:07 21-MEI-04
LOC: MONNICKENDAM, SINGEL

Drie vermoedelijke inbrekers bij gestolen auto aangehouden

In de afgelopen nacht heeft de politie drie mannen aangehouden, die zich in de onmiddellijke nabijheid van een gestolen auto bevonden. De auto trok de aandacht van surveillerende agenten, omdat deze verdekt stond opgesteld aan de blinde zijde van een tankstation. De auto bleek niet afgesloten, de binnenverlichting brandde en de motor en banden waren nog warm. De mannen, een 19 en twee 22-jarige mannen, allen uit Amsterdam, konden geen aannemelijke verklaring geven voor hun aanwezigheid aldaar. In de auto lagen allerlei inbrekerswerktuigen. Bovendien bleek de auto valse kentekenplaten te hebben, waarna verder onderzoek leerde, dat het een gestolen auto betrof. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.

09:49 21-MEI-04
LOC: ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG
Motorrijder en passagiere gewond na aanrijding
Een 41-jarige motorrijder uit Assendelft en zijn achter op zittende 11-jarige dochter werden naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een personenauto. De dochter liep een gebroken arm, mogelijk een hersenschudding en schaafwonden op. De bestuurder kwam er met alleen schaafwonden vanaf. De 34-jarige automobilist uit Zaandam reed met zijn auto, met daarachter een aanhangwagen met huif, over de fietsstrook. Ter hoogte van een benzinestation wilde hij keren reed daarom naar links. Op dat moment passeerde de motorrijder hem aan de linkerkant, waarna een aanrijding volgde.


---- --