Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, vrijdag 21 mei 2004[pic]vrijdag 21 mei 2004         
                                                                     
Van    Jack Broeksteeg, GSM-nummer 06.20600786 / afdeling            
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Vechtpartij

Twee Nijmegenaren van 26 en 30 jaar oud, bekenden van elkaar, raakten donderdagmiddag slaags op de Graafseweg. De 26-jarige werd daarbij met een bierfles op het hoofd geslagen, terwijl de 30-jarige met benzine overgoten werd. Het bleek dat een al langer lopend conflict aan de vechtpartij ten grondslag lag.


Aanhouding na bedrijfsinbraak

Aan de 70e straat Aldenhof werd donderdagmiddag ingebroken. Oplettende buurtbewoners gingen achter de vermoedelijke dader aan, zodat deze even later op de 11e straat Malvert kon worden aangehouden. Onderweg had hij zijn fiets gestald en een andere meegenomen. Ook de achtergelaten fiets bleek gestolen te zijn. De man, een 22-jarige Nijmegenaar, werd ingesloten.


Aanhouding

Een 40-jarige Nijmegenaar werd vannacht in de Molenstraat aangehouden. Hij had een niet van echt te onderscheiden neppistool bij zich.


Bedrijfsinbraak

Via een niet geheel gesloten raam kwam men tussen woensdagavond en vanmorgen binnen bij een bedrijf aan het Toernooiveld. Een computer en telefoon verdwenen.


District Tweestromenland
Wijchen - ongeval

Een 14-jarige meisje uit Nijmegen raakte donderdagavond gewond. Zij zat achter op een snorfiets, waarvan de 16-jarige bestuurder bij het oversteken van de Westerdreef een auto over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje werd met onbekend letsel overgebracht nar het ziekenhuis.


Millingen - aanhouding

Een 56-jarige Nijmegenaar werd woensdag aan de Klaver aangehouden. Bij een woning ter plaatse bleek een aantal fietsen te staan, waarvan er in ieder geval een als gestolen te boek stond. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.


District De Waarden
Maurik - woninginbraak

Aan de Homoetsestraat werd donderdag ingebroken. Een deur werd geforceerd. De 67-jarige aangever mist geld en sieraden.


Opheusden - aanhouding

Aan de Dalwagenseweg werd donderdagavond een 33-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Er was een melding gekomen dat hij met een mes stond te zwaaien. De politie trof inderdaad een stiletto aan. De man werd geboeid omdat hij zich agressief jegens de politie gedroeg.


Ochten - aanhouding

Een 37-jarige man uit Dodewaard werd vrijdagochtend in de Lagecampseweg aangehouden. Hij had in de omgeving geprobeerd in te breken. Een bewoner belde de politie die de man met behulp van een speurhond wist te traceren. Hij werd overgebracht naar het bureau in Tiel.


Blik op veilig
Nijmegen - alcoholcontrole

Donderdag werd tussen 16.00 en 23.00 uur op de Voerweg en Veemarkt een alcoholcontrole gehouden. Van de 868 gecontroleerde bestuurders hadden er 7 teveel gedronken. Van 1 automobilist werd het rijbewijs ingevorderd. Hij blies 620 ugl (220 toegestaan). Verder werden nog 4 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, eenmaal wegens een snelheidsovertreding en eenmaal wegens door rood rijden.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --