Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 21 mei 2004

Alkmaar 21-05-2004 - 16.00 uur

Bromfietser en duopassagier gewond na aanrijding Alkmaar, donderdag 20 mei 2004.
Donderdagmiddag vond een aanrijding plaats op de Kanaalkade waarbij een 15-jarige bestuurster van een bromfiets uit Limmen en haar 15-jarige duopassagier uit Alkmaar gewond raakten. De twee reden over het fietspad van de Kanaalkade toen zij werden ingehaald door een personenauto bestuurd door een 45-jarige man uit Duistland. Toen deze een parkeerplaats zag voor zijn auto stuurde hij plotseling naar rechts en zag daarbij de bromfiets over het hoofd. Door de aanrijding raakten zowel de bromfietsbestuurder als haar duopassagier gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Snelheidscontrole
Bergen, donderdag 20 mei 2004.
Donderdag werd op verschillende tijdstippen op de Landweg een snelheidscontrole gehouden. Het is niet bekend hoeveel voertuigen werden gecontroleerd. In ieder geval reden 29 van hen te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.

Autobestuurder gewond bij eenzijdig ongeval
Alkmaar, donderdag 20 mei 2004.
Donderdagavond raakte een 42-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar gewond bij een eenzijdig ongeval op de Schagerweg tussen de Laan van Tata en de Nauertogt. De man reed over genoemde weg toen hij volgens getuigen plotseling naar rechts stuurde en tegen een lichtmast botste. Vervolgens sloeg de auto een aantal keren over de kop en kwam in een naast de rijbaan gelegen sloot tot stilstand. Door omstanders brandweer en ambulancedienst kon de bestuurder uit zijn auto worden gehaald. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Preventie diefstal bootjes
Heerhugowaard en omgeving, dinsdag 18 mei 2004. In de omgeving van het Noordeinde, Broek op Langedijk, Oudkarspel, Schermerhorn en Heerhugowaard heeft de politie op dinsdagavond en
-nacht een surveillance gehouden in verband met de diefstal van bootjes in deze gemeenten. Er zijn geen bijzonderheden geweest, behalve dat sommige bootjes niet voorzien waren van een ketting met slot. De politie wil booteigenaren erop wijzen de bootjes vast te leggen om diefstal zelf te helpen voorkomen.

Geweldpleger aangehouden
Alkmaar, woensdag 19 mei 2004.
Op woensdagochtend omstreeks 8.00 uur is een 51-jarige man uit Petten aangehouden wegens mishandeling van een 45-jarige man uit Schoorl. Het slachtoffer reed op zijn motor op de Helderseweg, komende uit de richting van de Kogerdijk. Hij reed achter enkele auto's. De man op de motor, en twee auto's voor hem, werden ingehaald door de auto van de 51-jarige man uit Petten. Dit was een gevaarlijke manoeuvre want uit de andere richting kwamen auto's die moesten uitwijken naar de berm om de inhalende auto te ontwijken. De motorrijder wilde de automobilist op zijn rijgedrag aanspreken bij een verkeerslicht bij de kruising ter hoogte van de Vlielandbrug. Daarop werd de man kwaad en mishandelde hij de motorrijder. Ook richtte hij vernielingen aan de motor en helm van het slachtoffer. Gealarmeerde agenten konden de verdachte enige minuten later aanhouden op de Helderseweg. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.