Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Emmen 21-05-2004

Inbraak in woning
ASSEN Bij een inbraak in een woning aan het Lodewijk Napoleonplein zijn afgelopen nacht meerdere goederen gestolen. De daders waren in de woning gekomen door het forceren van een raam. Toen de bewoners, die boven lagen te slapen, beneden kabaal hoorden en gingen kijken, zagen ze nog net een paar mannen de woning uitrennen. Vermist worden een computer met scherm, enkele mobiele telefoons en wat kleingeld. Een paar blikjes bier en shag, dat ook gestolen was, werd later in de omgeving teruggevonden. Totale schade is niet bekend.

Diefstal autovelgen
KLAZIENAVEEN Tussen donderdagmiddag en vrijdagmorgen zijn bij een bandencentrum aan de Industriestraat 12 autovelgen, compleet met banden, gestolen. De velgen zaten aan autos die op het terrein geparkeerd stonden. De daders zijn via het hekwerk op het terrein gekomen. Een paar andere autos, die ook op het terrein stonden waren beschadigd. Vermoedelijk is geprobeerd in de autos te komen. De totale schade wordt geschat op ruim 4.000,- euro.

Vernielingen bij vakantiepark
AALDEN Bij het vakantiepark aan het Aelderholt zijn in de nacht van donderdag op vrijdag diverse vernielingen gepleegd. Zo werden diverse lampen vernield, een vuilcontainer in brand gestoken en de slagboom verbogen. De schade wordt geschat op ruim 2.500,- euro.

Diefstal autoambulance
BARGER COMPASCUUM Werd door een 45-jarige inwoner van Barger Compascuum aangifte gedaan van diefstal van een autoambulance. Het betreft een daartoe ingerichte aanhanger met tandemas en een elektrische lier. De aanhanger stond geparkeerd aan het Verlengde Oosterdiep OZ en was voorzien van een disselslot. De diefstal heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen 14 en 17 mei jl. Schade is niet bekend.

Diefstal computers uit school
ZANDBERG Bij een school aan de Kerklaan zijn afgelopen nacht 2 computers gestolen. De daders waren binnengekomen door het forceren van een deur. Naast de twee pcs zijn ook de beeldschermen en toetsenborden meegenomen. Verder worden nog een koptelefoon en een cassettespeler vermist. De totale schade is niet bekend.

Winkeldief betrapt
ZUIDLAREN Bij een winkel aan de Stationsweg werd hedenmorgen een 24-jarige inwoner van Zuidlaren betrapt bij het stelen van een flesje parfum ter waarde van 25,-. Toen de man de winkel verliet, ging het alarm af. De man werd aangehouden en in zijn tas zat een flesje parfum dat niet betaald was. De man is overgedragen aan de politie. Hij is verhoord en heeft in het kader van snelrecht een dagvaarding meegekregen.

Jongens aangehouden
ASSEN Vanmiddag werd bij een flat aan de Brinkstraat brand gesticht in een afvalcontainer. Een getuige zag een paar jongens wegrennen. Hij raakte ze kwijt, maar zag ze later een woning binnengaan. Beide jongens uit Assen van 12 en 13 jaar zijn even later aangehouden. De beide namen van deze knapen waren hedenmorgen ook al genoemd bij vernielingen en brandstichting bij een school aan de Veenwalsweg. Als de jongens zijn verhoord, zullen ze worden overgedragen aan de ouders.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
Bert Visser, tel.0591-361965 zal de voorlichting vanaf zaterdagmorgen 22 mei om 08.00 uur overnemen.
info@politie-drenthe.nl