Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict NW-Veluwe

PERSBERICHTEN

21 mei 2004

Feit : Wielrenner gewond
Datum/tijd : 20 mei 2004 11.20 uur
Locatie : 't Loo Vreeweg
Betrokkene (1) : 41 man uit Hattem
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Tijdens een toertochtje van een groep wielrenners is een van de deelnemers komen te vallen en gewond geraakt.Op de kruising van de Vreeweg en de Looweg dacht hij dat zijn ploeggenoten de Looweg wilden vervolgen maar dezen gingen verder over de Vreeweg waardoor hij met zijn voorwiel het achterwiel van een andere renner raakte en viel.De man is met de ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis in Zwolle.

Feit : Schade door rijden onder invloed
Datum/tijd : 20 mei 2004 16.00 uur
Locatie : Vaassen Gortelseweg
Betrokkene (1) : Man 45 jaar uit Vaassen
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Donderdagmiddag(Hemelvaartsdag) heeft een automobilist een hek en een elektriciteitskast omver gereden.Toen de politie in het kader van "botsen is blazen"de man ter plaatse liet blazen,bleek dat hij gedronken had. Vervolgens is de man meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een promillage van 1.9 aangaf.De man kreeg een proces verbaal, een rijverbod van 10 uur en hij moet zijn rijbewijs inleveren.De auto moest worden afgesleept.

Feit : Containerbrandjes
Datum/tijd : 21 mei 2004 0.15
Locatie : Elburg
Betrokkene (1) : Onbekenden
Betrokkene (2) :
Omschrijving : In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden op verschillende locaties containers en papier in brand gestoken. De brandweer heeft de brandjes geblust en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Feit :
Datum/tijd : 21 mei 6.30 uur
Locatie : Wezep Van Limburg Stirumlaan
Betrokkene (1) : Vrouw 56 jaar uit Wezep
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Door een deur open te breken zijn onbekenden er in geslaagd een woonhuis binnen te gaan en diverse spullen mee te nemen. De buit bestaat o.a. uit geld en verschillende pasjes.De politie onderzoekt de zaak.

Nadere informatie:
Afd. Voorlichting, Andrea Jansen
Tel. 06-23978827