Politie Friesland

Politieberichten 20/5 (13.00 uur) t/m 21/5 07.00 uur)

Fryslân 21-05-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie. Tel: 0900 8844

Leeuwarden: zakkenrollerij
Donderdag omstreeks 16.00 uur werd de gsm gerold van een 26-jarige inwoonster van Grou.Dit gebeurde op de Tesselschadestraat tijdens de bloemetjesmarkt.
Omstreeks 16.15 uur werd de portemonnee van een 57-jarige inwoonster van Harlingen gerold. Dit gebeurde ook op de bloemetjesmarkt.

Joure: rijden zonder geldig rijbewijs
Donderdag omstreeks 15.30 uur werd op de Rijksweg A7 een 20-jarige motorrijder gecontroleerd. Hij reed op een zware motor terwijl hij wel een rijbewijs A had voor een lichte motor. Motor gestald op het bureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Marssum: snelheidsovertreding en rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 16.30 uur reed een patrouille in een onopvallende politieauto over de Rijksweg A31. Zij reden achter een personenauto, bestuurd door een 37-jarige inwoner van Leeuwarden. Na correctie reed deze auto 179 km per uur, dus 59 km sneller dan ter plaatse geldt. Auto gecontroleerd en de bestuurder had tevens gedronken. Op het bureau blies hij 755 ug/l. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Leeuwarden: wederspannigheid
Donderdag omstreeks 16.40 uur werd in een Oude Doelensteeg een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangetroffen. Hij werd door vier omstanders in bedwang gehouden. Hij ging helemaal door het lint. Hij wilde een café binnen, doch dit werd geweigerd. Met gepaste dwang is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Wirdum: snelheidsovertreding
Donderdag omstreeks 16.40 uur werd geconstateerd dat een 19-jarige automobilist uit Lemmer op de A32 reed met een gecorrigeerde snelheid van 120 km per uur, terwijl ter plaatse 70 km geldt. Rijbewijs is eveneens in beslag genomen.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 11.30 uur en 17.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Julianalaan. Vermoedelijk heeft men de voordeur opengebroken. Uit de woning zijn diverse goederen weggenomen, zoals audioapparatuur, fotoapparatuur, bescheiden en geld. Aangifte werd gedaan door een 39-jarige inwoner van Leeuwarden.

Ureterp: rijden zonder rijbewijs
Donderdag omstreeks 20.50 uur werd op de Opperhaudmade een 30-jarige inwoner van Leeuwarden gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs.

Wolvega: diefstal personenauto
Donderdag tussen 11.00 uur en 21.00 uur werd vanuit de garage van een bedrijf aan de Heerenveenseweg een personenauto gestolen. Men kwam binnen door een zijdeur te forceren. Betreft een Hyundai Excel kleur rood en voorzien van het kenteken ZB-JJ-53. Aangifte werd gedaan door een 37-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Elzenstraat. Door vernieling van een ruit kwam men binnen. Weggenomen werden twee flatscreens. Aangifte werd gedaan door een 57-jarige inwoner van Deinum.

Surhuisterveen: eenzijdig ongeval met letsel
Donderdag omstreeks 22.00 uur fietste een 51-jarige inwoonster uit Surhuisterveen over de Dr van Kammenstraat. Door drankgebruik raakte zij uit de koers en kwam ten val. Zij had twee hoofdwonden en per ambulance is zij overgebracht naar Nij Smellinghe in Drachten.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 23.30 uur werd op de Fruitstraat een 25-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Dit naar aanleiding dat een burger gebeld had dat genoemde bestuurder vermoedelijk onder invloed reed. Op het bureau blies de verdachte 800 ug/l. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Harlingen: belediging politiemensen
Vrijdag omstreeks 00.14 uur reed een surveillanceauto over de Voorstraat. Op een terras zaten vier dames en twee jongens. Een van de jongens beledigde de politiemensen. Toen de jongen werd aangesproken, deelde zijn maat mee, dat hij degene was die beledigende taal sprak. Beide zijn aangehouden. Betreft een 20-jarige inwoner van Westmaas en een 19-jarige inwoner van Sint Philipsland.

Appelscha: belediger aangehouden
Vrijdag omstreeks 02.10 uur werd bij een tent aan de Boerestreek wat ruzie geconstateerd. Toen de politie de auto wilde parkeren, kwam een 18-jarige inwoner van Oosterwolde naar hen toe en begon de politie te beledigen. Toen een opstootje in de kiem werd gesmoord begon de 18-jarige zich weer ermee te bemoeien. Hem gemaand te vertrekken, wat de man niet deed. Hierop hem aangehouden ter zake niet voldoen bevel of vordering. Overgebracht naar het bureau.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 04.30 uur werd op de Harlingerstraatweg een 22-jarige automobilist uit Drongrijp gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 290 ug/l. Afgehandeld via Kort-Om.

Sneek: boot in brand
Vrijdag omstreeks 01.30 uur werd gemeld, dat een boot op een trailer op een oprit naast een woning aan de Ype Staakstraat in brand zou staan. Een 72-jarige en een 62-jarige, beide inwoners van Sneek, hadden de trailer met boot op het wegdek geduwd. Niet voorkomen kon worden dat een kozijn van de woning verkoold was en de ramen van de andere woning gesprongen waren. Brandweer heeft de zaak geblust en Salvage is in kennis gesteld. Oorzaak niet bekend.

Harkema: brandje chemisch toilet
Vrijdag omstreeks 04.15 uur werd brand gemeld in een chemisch toilet nabij een bouw- en afvalcontainer op de Boekweitstrjitte. Brandweer heeft de brand geblust. Eigenaar van het toilet is een bouwbedrijf uit Eastermar.