Ingezonden persbericht

Internationale Tattoo Conventie, Amsterdam 2004

AMSTERDAM, 20040406 -- Voor het eerst in lange tijd vindt er weer een echte Tattoo Conventie plaats in de RAI te Amsterdam. Van 21 tot en met 23 Mei zal dit het toneel zijn van een evenement dat mischien meer een show genoemd zou moeten worden IPV een conventie.


De Tattoo Conventie 'nieuwe stijl' zoals de organisatoren het graag noemen staat bol van de activiteiten en gasten die nog nooit eerder vertoond zijn op een Tattoo Conventie in Nederland.

De gehele conventie vloer is uitgerust met de allernieuwste media snufjes zoals een Vidi-wall waarop de traditionele tattoo-masters in aktie kunnen worden aanschouwd en om tijdens de wedstrijden iedereen te kunnen laten genieten van de mooiste tatoeages op elk lichaamsdeel.

Dit jaar is de conventie gefocused op de traditionele tattookunst zoals die al duizenden jaren bestaat in in diverse culturen over de hele wereld.
Van over de hele wereld komen er artiesten die hun naam vele keren hebben waargemaakt in de zeker niet concurrentie-vrije wereld. Zo zullen er zijn; een ruime afvaardiging uit Tokyo, Japan; Irezumi (dit betekent letterlijk 'pin op de huid') Meester Horiwaka, Irezumi Meester Horihime, Irezumi Meester Horitsugu en Yushi Takei. Ook zal Horitaka (van de bekende Horiyoshi 3 family) vanuit San Jose naar Amsterdam reizen om een staaltje van zijn veel bewonderde tatoeage-kunsten te laten zien.

Uit Nieuw Zeeland komt Innia 3, die onder andere verantwoordelijk is voor de Maori-tatoeages in de cultfilm 'Once were warriors".

Voor wie zich even of voorgoed rockstar of rapper wil voelen; op de conventie komen ook Charlie Roberts en Boog uit de USA. Respectievelijk verantwoordelijk voor het tattooeren van Cypress Hill en Wu-Tang Clan leden, en de Delinquent Habits!

De primeur van de conventie is het optreden van een Thaise Meester monnik. Deze mysterieuze man zal tijdens de conventie exclusieve demonstraties geven in het aanbrengen van magische boedistische tatoeages zoals dat in Thailand al eeuwen gebeurd in de tempels. Deze demonstatie geschiedt uiteraard compleet met ceremonie.


Naast de bekende en beruchte artiesten kan het publiek zich ook vermaken in het Forum gedeelte (een auditorium) waar men zich op een van de honderden stoelen kan laten neerploffen om te kijken naar de shows op het podium. Hier vertoont onder andere een Polynesische dansgroep hun vuurdansen, er worden oude vecht-sport demonstraties gegeven, lezingen van oude rotten in het vak over de eer en glorie, en uiteraard zal er geen gebrek zijn aan schaars geklede dames en heren die zich van hun beste kant laten zien.


Plaats van show:
Amsterdam RAI Congress Centre
Europaplein 22
1078 GZ Amsterdam
Tel. 00 31 (0) 20 5491212
Fax 00 31 (0) 20 646 4469
Mei. 21, 17:00 tot 22:00, Mei. 22 & 23, 10:00 tot 22:00
Conventie kaarten:¤ 16,50 per dag aan de kassa
¤ 30 per weekendpas (ook te reserveren via e-mail)

email: info@tattooconventionamsterdam.nl
www.tattooconventionamsterdam.nl/




Ingezonden persbericht